Mies ja nainen katsovat raportteja
 
 
 

Taloushallinnon ulkoistaminen on strateginen päätös

Olemme koonneet oheisille sivuille vastauksia kysymyksiisi ja vinkkejä ulkoistuspäätöksen tekoon.

 

Miksi ulkoistaa taloushallinto?

Keskisuuret ja suuret yritykset harkitsevat usein taloushallinnon ulkoistamista osittain tai kokonaan, kun aiemmissa toimintatavoissa tulee eteen haasteita tai tehostamistarpeita. Miksi kannattaisikaan tehdä muutoksia, jos taloushallinto rullaa tutuilla toimintatavoilla kuten pitääkin, eli vaivattomasti ja liiketoimintaa tukien?

Näin ei kuitenkaan aina ole, vaan syystä tai toisesta yrityksen johto joutuu käyttämään liikaa aikaa esimerkiksi kirjanpitoon ja taloushallinnon ongelmien ratkomiseen. Näissä tilanteissa taloushallinnon ulkoistaminen on varsin varteenotettava ratkaisu. Ulkoistamista harkitessa on syytä ottaa huomioon mihin kaikkeen päätös omassa yhtiössä vaikuttaa ja mistä taloushallinnon haasteet ovat alkujaan peräisin.

Yrityksen johdon on hyvä varautua siihen, että taloushallinnon haasteiden taklaaminen vaatii aikaa, analysointia ja vaihtoehtoisten skenaarioiden arviointia. Esimerkiksi kirjanpitoa voidaan tehostaa myös kouluttamalla omaa henkilöstöä tai hankkimalla uusia järjestelmiä. Ulkoistamisenkin voi tehdä joko kerta rysäyksellä tai osa-alueittain askel kerrallaan.

Taloushallinnon konsultit katsovat taloustietoja tietokoneen näytöltä

Taloushallinnon päättäjät kamppailevat usein mm. seuraavien kysymysten parissa: Miten automatisoida ja tehostaa taloushallintoa? Miten varmistua, että viranomaisvelvoitteet on hoidettu oikein? Mistä löytää osaamista ja resursseja hoitamaan kansainvälistyvän tai kotimaassa kasvavan organisaation taloushallinnon asioita? Kysymyksiin saat helpoiten vastaukset, kun käännyt rohkeasti taloushallinnon ulkoistamiseen erikoistuneen palveluntarjoajan puoleen.

Näin valmistaudut taloushallinnon ulkoistamiseen 

Tekemällä seuraavat asiat varmistat ulkoistamisprojektin hyötyjen ja tavoitteiden toteutumisen:

  • Identifioi haasteet, joihin haet ratkaisua
  • Määritä tavoitteet ja KPI-mittarit, joiden perusteella voit seurata ulkoistamiskumppanin suoritusta ja palvelun laatua
  • Valitse kokenut ulkoistuskumppani kartoittamaan vaihtoehtoja- mieluiten sellainen, jolla on tuntemusta toimialaltanne ja samanlaisista prosesseista

Luottamus potentiaaliseen ulkoistuskumppaniin on avainasemassa – ilman luottamusta ei voi syntyä hedelmällistä yhteistyötä.

Taloushallinnon ulkoistuksen konkreettiset hyödyt

Saatte yrityksellenne neuvonantajan, joka tukee tehokasta talouden seurantaa ja liiketoiminnan strategista kehittämistä. Nykyaikaisen ulkoistuskumppanin kanssa sisäinen laskenta ja johdon raportointi pysyvät läheisessä yhteydessä ulkoiseen laskentaan. Rutiinit virtaviivaistuvat. Voitte luottaa siihen, että taloushallinnon rutiinit, kuten palkkahallinto, kirjanpito sekä osto- ja myyntilaskut hoidetaan jatkuvasti ajallaan ja ammattimaisesti.

Taloushallintoon liittyviä riskejä on helpompi hallita kokeneen kumppanin neuvojen tukemana. Ulkoistaessa mm. taloushallinnon henkilöstöresurssien saatavuuden varmistaminen siirtyy palveluntarjoajan vastuulle. Laskennan ja raportoinnin laatu paranee, kun ne toteutetaan alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti ja kuitenkin kunkin yrityksen tarpeisiin räätälöiden. Kustannussäästöjä syntyy, kun päällekkäisistä tehtävistä päästään eroon ja rutiiniprosessit toteutetaan tehokkaammin.

Taloushallinnon palveluntarjoaja voi auttaa sopivien ja nykyaikaisten ohjelmistojen valinnassa ja mutkattomassa käyttöönotossa. Saatte yrityksenne käyttöön parhaiten sopivat järjestelmät ja tarvittavat integraatiot. Palvelut ja järjestelmät kehittyvät yhteistyön edetessä toiveiden ja erityistarpeiden mukaisesti. Ulkoistuskumppanin henkilöstö tekee päivittäin töitä samoilla ohjelmistoilla yhdessä yrityksenne kanssa. Tehokkaat järjestelmät yhdessä ammattitaitoisen henkilöstön kanssa muodostavat toimivan kokonaisratkaisun talouden hallintaan ja johdon raportointiin.

 

Harkitsetko taloushallinnon ulkoistamista?

Valitse luotettava sähköinen taloushallinnon ulkoistuskumppani. Kehitämme palveluamme ja ohjelmistojamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja erityistarpeiden mukaisesti. Oma henkilöstömme tekee päivittäin töitä samoilla ohjelmistoilla yhdessä asiakkaiden kanssa. Tehokkaat järjestelmämme yhdessä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa muodostavat toimivan kokonaisratkaisun talouden hallintaan ja johdon raportointiin.

Veloituksettomissa oppaissa tarjoamme käyttöösi vinkkejä päätöksenteon helpottamiseksi.

Taloushallinnon ja palkanlaskennan ulkoistamisen kannattavuuden arviointi

Webinaaritallenne 20.3.2020

Azetsin Director Accounting Services Janne Blomqvist ja Senior Development Manager Ville Korkala keskustelevat itse tekemisen ja ulkoistamisen hyödyistä ja haasteista.

Lataa tallenne

Opas
Palkanlaskenta ja HR-toimintojen ulkoistaminen

Palkanlaskenta ja HR-toimintojen ulkoistaminen -opas
Tutustu oppaaseen

Opas
Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistaminen -opas
Lue neuvot keskisuurille yrityksille.
Tutustu oppaaseen

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.

Myynnin puh. 010 756 4500. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@azets.com. 

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.