Talousjohtaja ojentaa kynän sopimuksen allekirjoittamista varten
 
 
 

Talousjohtaja johtaa ulkoistusprosessia

Löytyykö taloushallinnon ulkoistamisesta ratkaisut haasteisiisi? 

Jätä yhteydenottopyyntö

Nopeasti muuttuva ja digitalisoituva ympäristö mahdollistaa talousjohdolle kustannusten optimoinnin lisäksi muita ratkaisuja toiminnan tehostamiseen. Talousjohdon rooli organisaatioissa muuttuu nopeaa vauhtia digitalisaation ja tekoälyn myötä. Toiminnan tehostamisessa keskittyminen vain kustannusten optimointiin ei riitä, sillä talousjohdon odotetaan luovan toimintaedellytykset kasvulle.

Menestyvä talousjohtaja kehittää ja kommunikoi

Taloushallinnon tehostamisessa ajaudutaan usein ajattelemaan, että kehityshankkeiden ainoa tarkoitus on säästää hallinnollisissa kuluissa. Kustannusten optimointi on tärkeä tekijä kannattavassa liiketoiminnassa, mutta se ei ole ainoa tehostamiskohde, kun halutaan luoda etumatkaa kilpailijoihin.

Tänään talousjohtajalta edellytetään, että hän tiimeineen kehittää taloushallinnon kaikkia osa-alueita ja pystyy tunnistamaan hiljaiset signaalit sekä tekemään johtopäätöksiä ja toimenpidesuosituksia johtoryhmälle. Samanaikaisesti häneltä odotetaan prosessien tehostamista ja työkalujen digitalisointia, joilla varmistetaan toimintakyky muuttuvassa toimintaympäristössä.

Edellä mainitut ominaisuudet ovat perusvaatimuksia. Menestyvä talousjohtaja on lisäksi proaktiivinen kehittäjä ja kasvujohtaja, joka tuottaa omistajille ja muille sidosryhmille, rahoituslaitoksille ja sijoittajille, ajantasaista ja täsmällistä tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä tulevaisuuden näkymistä.

Myös myynnin ennustaminen kuuluu yhä useammin myyntijohtajan lisäksi talousjohtajan työpöydälle. Tämän takia talousjohtajan on osattava kommunikoida talouden luvut niin, että ne ymmärretään läpi organisaation.

Talousraporteista tietoa tulevasta

Nykyaikaiset prosessit, automatisoitu integraatioihin perustuva tiedonsiirto ja älykkäät raportointityökalut mahdollistavat sen, että talouden tunnuslukuja voidaan analysoida reaaliaikaisesti ja ennakoivasti. Keskeisten talousraporttien tuleekin tänä päivänä yhä enemmän kertoa tulevasta kuin menneestä.

Taloushallinnon ulkoistuksella sujuvuutta ja toimintavarmuutta

Kun puhutaan taloushallinnon tehostamisesta, kannattaa keskittyä kustannustehokkuuden lisäksi automatisoinnin ja digitalisoinnin tuomiin muihin hyötyihin sekä henkilöstöresurssien hallintaan. Talousjohtajan ei tarvitse osata jokaista nyanssia itse, eikä talousosastolla ei tarvitse olla kompetenssia prosessien kaikista vaiheista.

Sujuvuus, nopeus, täsmällisyys ja toimintavarmuus ovat usein toteutettavissa ulkoisia palveluita hyödyntämällä. Talousjohtajan tehtävä on johtaa muutosta, jossa tehostamisella luodaan samanaikaisesti sekä taloudellista kilpailukykyä että strategista kilpailuetua.

 

Saatko taloushallinnosta kaiken hyödyn yrityksellesi?

Vastaa muutamaan kysymykseen, ja kerromme näkemyksemme yrityksesi taloushallinnon tilasta.

Siirry testiin tästä

puhelin ikoni    Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynti palvelee sinua numerossa 010 756 4500 ja sähköpostitse osoitteessa myynti@azets.com.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.