Talousjohtaja johtaa ulkoistusprosessia

Löytyykö taloushallinnon ulkoistamisesta ratkaisut haasteisiisi? 

 

Nopeasti muuttuva ja digitalisoituva ympäristö mahdollistaa talousjohdolle kustannusten optimoinnin lisäksi muita ratkaisuja toiminnan tehostamiseen. Talousjohdon rooli organisaatioissa muuttuu nopeaa vauhtia digitalisaation myötä. Toiminnan tehostamisessa keskittyminen vain kustannusten optimointiin ei riitä, sillä talousjohdon odotetaan luovan toimintaedellytykset kasvulle.

Menestyvä talousjohtaja kehittää ja kommunikoi

Taloushallinnon tehostamisessa ajaudutaan usein ajattelemaan, että kehityshankkeiden ainoa tarkoitus on säästää hallinnollisissa kuluissa. Kustannusten optimointi on tärkeä tekijä kannattavassa liiketoiminnassa, mutta se ei ole ainoa tehostamiskohde, kun halutaan luoda etumatkaa kilpailijoihin.

Tänään talousjohtajalta edellytetään, että hän tiimeineen kehittää taloushallinnon kaikkia osa-alueita ja pystyy tunnistamaan hiljaiset signaalit sekä tekemään johtopäätöksiä ja toimenpidesuosituksia johtoryhmälle. Samanaikaisesti häneltä odotetaan prosessien tehostamista ja työkalujen digitalisointia, joilla varmistetaan toimintakyky muuttuvassa toimintaympäristössä.

Edellä mainitut ominaisuudet ovat perusvaatimuksia. Menestyvä talousjohtaja on lisäksi proaktiivinen kehittäjä ja kasvujohtaja, joka tuottaa omistajille ja muille sidosryhmille, rahoituslaitoksille ja sijoittajille, ajantasaista ja täsmällistä tietoa yrityksen taloudellisesta tilanteesta sekä tulevaisuuden näkymistä. Myös myynnin ennustaminen kuuluu yhä useammin myyntijohtajan lisäksi talousjohtajan työpöydälle. Tämän takia talousjohtajan on osattava kommunikoida talouden luvut niin, että ne ymmärretään läpi organisaation.

Talousraporteista tietoa tulevasta

"Riittävän tarkka tieto tulevaisuutta varten on paljon arvokkaampaa kuin erittäin tarkka tieto historiasta.", totesi vuoden 2016 talousjohtaja Talouselämän haastattelussa. Nykyaikaiset prosessit, automatisoitu integraatioihin perustuva tiedonsiirto ja älykkäät raportointityökalut mahdollistavat sen, että talouden tunnuslukuja voidaan analysoida reaaliaikaisesti ja ennakoivasti. Keskeisten talousraporttien tuleekin tänä päivänä yhä enemmän kertoa tulevasta kuin menneestä.

Ulkoistuksella sujuvuutta ja toimintavarmuutta

Kun puhutaan taloushallinnon tehostamisesta, kannattaa keskittyä kustannustehokkuuden lisäksi automatisoinnin ja digitalisoinnin tuomiin muihin hyötyihin sekä henkilöstöresurssien hallintaan. Talousjohtajan ei tarvitse osata jokaista nyanssia itse, eikä talousosastolla ei tarvitse olla kompetenssia prosessien kaikista vaiheista. Sujuvuus, nopeus, täsmällisyys ja toimintavarmuus ovat usein toteutettavissa ulkoisia palveluita hyödyntämällä. Talousjohtajan tehtävä on johtaa muutosta, jossa tehostamisella luodaan samanaikaisesti sekä taloudellista kilpailukykyä että strategista kilpailuetua.

 

Harkitsetko taloushallinnon ulkoistamista?

Valitse luotettava sähköinen taloushallinnon ulkoistuskumppani. Kehitämme palveluamme ja ohjelmistojamme jatkuvasti asiakkaidemme toiveiden ja erityistarpeiden mukaisesti. Oma henkilöstömme tekee päivittäin töitä samoilla ohjelmistoilla yhdessä asiakkaiden kanssa. Tehokkaat järjestelmämme yhdessä ammattitaitoisen henkilöstömme kanssa muodostavat toimivan kokonaisratkaisun talouden hallintaan ja johdon raportointiin.

Veloituksettomissa oppaissa tarjoamme käyttöösi vinkkejä päätöksenteon helpottamiseksi.

Opas
Taloushallinnon ulkoistaminen

Taloushallinnon ulkoistaminen
Lue neuvot keskisuurille yrityksille.
Tutustu oppaaseen

Opas
Palkanlaskenta ja HR-toimintojen ulkoistaminen

Palkanlaskenta ja HR-toimintojen ulkoistaminen
Tutustu oppaaseen

Opas
Budjetoinnin ja ennustamisen automatisointi

Budjetoinnin ja ennustamisen automatisointi
Tutustu oppaaseen

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynnin puh. 010 756 4500. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@azets.com. 

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.