Muutosturva- ja outplacement - palvelut työelämän uusiin suuntiin
 
 
 

Muutosturva ja outplacement – palvelut uudelleen­sijoittumiseen

Muutosturvapalveluidemme avulla toimit vastuullisena työnantajana muutosneuvottelutilanteissa, jotka edellyttävät irtisanotuille tarjottavaa tukea uudelleensijoittumiseen työmarkkinoilla.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

 

Muutosturvavalmennus

Muutosturvavalmennus on käytännönläheinen valmennusprosessi, jonka tarkoituksena on osallistujien valmiuksien kasvattaminen oman työuran hallinnassa ja uudelleensijoittumisessa. Muutosturvavalmennus voidaan toteuttaa joko yksilö- tai ryhmävalmennuksena huomioiden lainsäädännön määräykset valmennuksen arvosta ja aikataulusta.

Outplacement palvelut

Muutosturvalmennus yksilövalmennuksena

Yksilövalmennukseen sisältyy sovittu määrä henkilökohtaisia tapaamisia uravalmentajan kanssa. Tapaamisten sisältö räätälöidään kunkin valmennettavan omien tarpeiden ja tilanteen mukaan. Valmennuksen painotus voi olla esim. uuden työpaikan saamisessa, alan vaihtamisessa uudelleenkouluttautumisen kautta, tai yritystoiminnan aloittamisessa. 

Muutosturvavalmennus ryhmävalmennuksena

Ryhmävalmennus voidaan toteuttaa esimerkiksi virtuaali- tai lähivalmennuksena, jota täydennetään yksilöllisillä tapaamisilla tarpeen mukaan.

Hyödynnämme muutosturvavalmennuksissa työpersoonaallisuus- ja motivaatioanalyysejä, jotka vahvistavat itsetuntemusta ja -luottamusta uuden uran löytämiseksi. Valmennukseen sisältyviä teemoja voivat olla myös muutokseen sopeutuminen, itsensä johtaminen tai esihenkilönä kehittyminen.  

Digitaalinen valmennusalusta 

Tarjoamme muutosturvavalmennukseen osallistuville digitaalisen valmennusalustan, joka tukee valmennuksen etenemistä ja jossa on hyödyllisiä materiaaleja muutoksen tueksi oman uran hallinnassa. Lisäksi keräämme palautetta ja seuraamme valmennustemme tuloksia valmennusalustan avulla.

Uudelleensijoittumiseen tähtäävät muutosturvavalmennukset perustuvat vahvaan osaamiseemme rekrytoinnista ja työelämän muutoksista sekä yritystoiminnan talous-, sopimus- ja verotusasioista. Valmennukseen osallistuvat hyötyvät myös toteuttamistamme asiakasrekrytoinneista.

 

Digitaalinen valmennusalusta

Muutosturvavalmennukseen osallistuneiden palautetta muutosturvapalveluista

  • ”Valmennus pitäisi olla pakollinen kaikille, kun hakevat työtä. En ollut varma, miten haastatteluissa on hyvä toimia, ja sain paljon käytännön vinkkejä.”
  • ”Halusin vain ammattilaisen katsomaan onko CV kunnossa, mutta mä opin paljon muutakin. Opin itsestäni asioita, joita kukaan ei ollut aiemmin sanonut. Nyt on helpompi hakea töitä.”
  • ”Tuntui hyvältä, kun entinen firma auttoi tämän uuden työnhaun alkuun, vaikka sainkin potkut.”
  • ”En aluksi oikein innostunut outplacementistä, koska olin niin väsynyt YT:stä ja irtisanomisesta. Valmentaja tukikin juuri minun tilannetta ja sai ymmärtämään, että pidin hetken ”lomaa” työnhausta ensin ja sitten olin valmiimpi hakemaan työpaikkoja.”

Katso "Muutosturva ja outplacement" -webinaaritallenne

Tutustu tarkemmin muutosturvapalveluumme. Lataa ajankohtainen webinaaritallenne "Muutosturva ja outplacement – työnantajan vastuullisuusteko irtisanomistilanteessa" sähköpostiisi. 

Lataa webinaaritallenne täältä

Muutosturva ja outplacement webinaaritallenne

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa outplacement?

Outplacement tarkoittaa tuen tarjoamista uudelleensijoittumiseen työelämässä työsuhteen päättyessä. Outplacement-valmennuksella edistetään valmiuksia ja parannetaan mahdollisuuksia päästä uudelle urapolulle.

Muutosturvapalvelusta käytetään myös nimeä outplacement-valmennus.

Mitä tarkoittaa muutosturva?

Muutosturvan laeissa säädetty sisältö koostuu seuraavista elementeistä:

  • Työnantajan henkilöstön kanssa laatima työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma
  • Irtisanottujen työntekijöiden työllistymisvapaa 5 - 20 päivää irtisanomisaikana, mikäli työntekijää ei ole vapautettu työntekovelvoitteesta (ns. Garden leave)
  • Työllistymissuunnitelmaoikeus henkilöasiakkaille TE-toimistossa
  • Yli 30 h työllistävien lisävelvoite: työnantajan kustantama valmennus-/koulutus irtisanomisaikana tai työttömyyden alussa
  • Yli 30 h työllistävien lisävelvoite: työterveyshuolto 6 kk työntekovelvollisuuden päättymisen jälkeen
  • 55 vuotta täyttäneiden muutosturva 1.1.2023 alkaen, lue lisää

puhelin ikoni    Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynti palvelee sinua numerossa 010 756 4500 ja sähköpostitse osoitteessa myynti@azets.com.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.