Vaihtoehtoiset suunnat maalattuna asfalttiin, outplacement
 
 
 

Outplacement ja muutosturva - tukea ja valmennusta

Muutosturva ja outplacement -valmennuksemme auttavat työuran hallinnassa ja työnhaussa erilaisissa sopeuttamistilanteissa.

 

Outplacement-palveluidemme avulla saat vastuullisesti täytettyä työnantajan lakisääteiset vaatimukset, jotka edellyttävät tarjoamaan irtisanotuille tukea nopeaan uudelleen työllistymiseen. Tätä työnantajan vastuuta irtisanomistilanteissa kutsutaan muutosturvaksi. Lisäksi räätälöimme erilaisiin henkilöstön vähentämis- ja sopeuttamistarpeisiin myös vähimmäisvaatimuksia laajempia outplacement-valmennusohjelmia tukemaan niin irtisanottujen työllistymistä kuin jatkavaa henkilöstöä muutostilanteessa.

Azetsin valmentajien vahva osaaminen rekrytoinnista ja monipuolinen toimialakokemus tukevat työnhakuprosessissa onnistumista. Jokainen outplacement-valmennukseen osallistuva on myös laajan rekrytointijärjestelmän piirissä ja mukana kaikissa profiiliin sopivissa rekrytoinneissa. Lue lisää rekrytointipalveluista.

Outplacement yksilö- tai ryhmävalmennusta

Outplacement on käytännönläheinen valmennusprosessi, jonka tarkoituksena on osallistujien valmiuksien kasvattaminen oman työuransa hallinnassa sekä työnhaussa. Outplacement voidaan toteuttaa joko yksilö- tai ryhmävalmennuksena.

Outplacement-yksilövalmennus

Yksilövalmennukseen sisältyy sovittu määrä henkilökohtaisia tapaamisia valmentajan kanssa. Tapaamiset ovat aina luottamuksellisia ja niiden sisältö suunnitellaan yksilökohtaisten tarpeiden ja tilanteen mukaan. Valmentaja antaa tukea niihin työnhakutaitoihin, joihin osallistuja tarvitsee apua. Hyödynnämme prosessissa työpersonaallisuusanalyysiä, joka vahvistaa itsetuntemusta ja –luottamusta työnhaun helpottamiseksi.

 

Outplacement yksilövalmennuksen sisältö

 

Outplacement-ryhmävalmennus

Outplacement-ryhmävalmennus voidaan toteuttaa 12-15 henkilölle esimerkiksi kahden valmennuspäivän kokonaisuutena seuraavalla sisällöllä:  

  • Päivä 1: Muutostilanteen läpikäynti, omat erottautumistekijät työnhaussa, omat toiveet tulevaisuudesta sekä työnhaun dokumentit
  • Päivä 2: Haastatteluun valmistautuminen & harjoittelu, oman tavoitteen selkiyttäminen ja työnhaun suunnitelma

Kokemuksemme mukaan parhaan hyödyn ryhmävalmennuksista saa, kun yhteisiä valmennuspäiviä täydennetään 1-2 yksilöllisellä tapaamisella. Yksilöllisten tapaamisten teemat sovitaan kunkin valmennettavan tarpeiden mukaan.

Outpalcement-valmennuksesta tukea jatkavalle työyhteisölle

Vähentämis- ja sopeuttamistilanteet ovat aina iso muutos myös jatkavalle henkilöstölle. Luottamuksen palauttaminen, työmotivaation varmistaminen ja muutoksen aiheuttamien tunteiden käsittely ovat akuutteja teemoja työstää työyhteisössä YT-prosessin jälkeen. Valmennuksemme varmistavat, että jatkavalla henkilöstöllä on työkalut sopeutumiseen ja uuteen alkuun muuttuneessa työympäristössä. Outplacement-valmennukset räätälöidään aina muutostilanteen mukaan.

Outplacement-valmennus jatkavalle henkilöstölle antaa:  

  • Konkreettisia työkaluja uuden tilanteen hallintaan ja omaan rooliin muuttuneessa tilanteessa
  • Rohkaisua edistää omalla toiminnalla ja asenteella työyhteisön ilmapiiriä

Asiakkaidemme palautetta Outplacement-valmennuksesta

”Valmennus pitäisi olla pakollinen kaikille, kun hakevat työtä. En ollut varma, miten haastatteluissa on hyvä toimia, ja sain paljon käytännön vinkkejä.”

”Halusin vain ammattilaisen katsomaan onko CV kunnossa, mutta mä opin paljon muutakin. Opin itsestäni asioita, joita kukaan ei ollut aiemmin sanonut. Nyt on helpompi hakea töitä.”

”Tuntui hyvältä, kun entinen firma auttoi tämän uuden työnhaun alkuun, vaikka sainkin potkut.”

”En aluksi oikein innostunut outplacementistä, koska olin niin väsynyt YT:stä ja irtisanomisesta. Valmentaja tukikin juuri minun tilannetta ja sai ymmärtämään, että pidin hetken ”lomaa” työnhausta ensin ja sitten olin valmiimpi hakemaan työpaikkoja.”

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.