Vastuullisuuspalvelut
 
 
 

Vastuullisuus­palvelut

Varmista liiketoimintasi kestävyys Azetsin vastuullisuuspalveluilla.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Azetsin vastuullisuuspalvelu tukee vastuullisuuden edistämisessä auttaen organisaatioita kartoittamaan, mittaamaan ja raportoimaan vastuullisuuden tilannetta ja kehitystä.

läpinkyvyys ikoni

Lisäät tietoisuutta ja läpinäkyvyyttä vastuullisuuden kannalta keskeisistä asioista ja vaikutuksista.

eco ikoni

Saat lainsäädännön ja sidosryhmien edellyttämän vastuullisuusraportin valmiiksi suunnitelmien mukaisesti.

heart-care ikoni

Edistät kestävää kehitystä ja parempaa kilpailukykyä osana organisaation strategiaa.

Miksi vastuullisuuden edistämiseen kannattaa panostaa? 

 • Lainsäädäntö velvoittaa siihen yhä useampia yhtiöitä
 • Sidosryhmät edellyttävät tai odottavat vastuullisuuden huomioimista
 • Vastuullisuuskriteerit vaikuttavat yrityksen rahoitukseen, kilpailukykyyn, asiakkuuksiin ja työnantajakuvaan
 • Vastuullisuus on jatkuvaa kehitystä ja parantamista
 • Kestävä kehitys luo uusia liiketoiminta- ja rahoitusmahdollisuuksia

Vastuullisuuspalvelumme kattavat seuraavat osa-alueet

 • Liikkeelle vastuullisuustyössä -työpaja
 • Vastuullisuusraportointi (esim. CSRD, GRI)
 • Hiilijalanjäljen laskenta eli päästölaskenta
 • Konsultointi ja koulutus
 • Vastuullisuuden interim-palvelut
 • Dokumentaatio (kuten whistleblowing, tietosuojakartoitus)
 • ESEF-raportointi

Azetsin asiantuntijoiden avulla saat oleellisen vastuullisuustiedon hyödynnettäväksi yrityksenne päätöksentekoon, sidosryhmäviestintään ja raportointivaateisiin.

Lataa vastuullisuuspalveluidemme esite tästä.

Osallistu “Liikkeelle vastuullisuustyössä” -työpajaan

Työpajan tarkoituksena on lisätä johtoryhmän ja avainhenkilöiden tietoisuutta kestävästä kehityksestä, vastuullisuustyön johtamisesta ja yritysten vastuullisuuden vaatimuksista ja roolista.

Saat selkeät askelmerkit yrityksesi vastuullisuustyön kehittämiseen ja apua ensimmäisten tavoitteiden määrittämiseen. Työpaja toteutetaan Azetsin vastuullisuusasiantuntijan johdolla.

Työpajan keskeiset hyödyt:

 • kokonaiskäsitys vastuullisesta liiketoiminnasta
 • olennaisimpien vastuullisuuden osa-alueiden hahmottaminen
 • selkeät kehitysehdotukset

Autamme myös kartoittamaan yrityksenne vastuullisuustyön nykytilannetta ja annamme konkreettisia neuvoja vastuullisuusvelvoitteiden täyttämiseen ja dokumentaation kehittämiseen.

Kysy lisää vastuullisuustyöpajoistamme

 

HR tiedote.png

Auris Energia -konserni laati ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa Azetsin tuella

Auris Energia logo
Teemme Azetsin kanssa töitä muutenkin, joten tämä projekti oli luontainen jatke sille. Saimme asiantuntevaa apua niin päästölaskentaan kuin raportointitapojemme kehittämiseen.
Karoliina Liimatainen, Auris Energia -konsernin talousjohtaja

Vastuullisuusraportointi

Vastuullisuus- tai kestävyysraportti tekee läpinäkyväksi yrityksenne toiminnan ympäristö-, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset sekä kestävyysteemojen taloudelliset vaikutukset yrityksenne liiketoimintaan. Vastuullisuusraportointi perustuu raportoivan yhtiön kokoon, vaikutuksiin ja vastuullisuuden tavoitteisiin.

Vastuullisuusraportoinnin raportointistandardit

Hyödynnämme palvelussamme esimerkiksi kansainvälisesti käytetyintä raportointiviitekehystä GRI:tä (Global Reporting Initiative) sekä EU:n kestävyysraportointistandardeja (ESRS, European Sustainability Reporting Standards). Pienempien yritysten vapaaehtoiseen raportointiin voimme hyödyntää myös yhdessä Taloushallintoliiton kanssa kehittämäämme pohjoismaista standardia (NSRS, Nordic Sustainability Reporting Standard).

 

vastuullisuus

Vastuullisuusraportin laadinta

Vastuullisuusraportti rakentuu yhteistyössä, jossa kartoitamme yrityksenne olennaisimmat vastuullisuuden aiheet, tuemme tavoitteiden asetannassa ja mittareiden valinnassa, keräämme tietoa vaikutusten todentamiseen ja koostamme raportin. Osana olennaisuusanalyysiä ja tiedon keruuta hyödynnämme muun muassa kirjanpidon ja muuta taloushallinnon dataa. Avustamme myös raporttien XBRL-tägäämisessä (eli tiedon merkinnässä) osana ESEF-raportoinnin vaatimuksia.

Kysy lisää vastuullisuusraportoinnista

 

Jos raportti olisi pitänyt laatia itse, ei siitä olisi tullut mitään. Mukaan tarvitaan asiansa osaava ulkopuolinen ammattilainen, joka osaa peilata yrityksen tilannetta suhteessa muihin. Me tiedämme missä me menemme – mutta se, miten sijoitumme muiden joukossa, siihen tarvitsemme ulkopuolista näkemystä. Iso kiitos tästä kuuluu Azetsin osaaville asiantuntijoille.

Minna Åman-Toivio, Pamarkin toimitusjohtaja

Hiilijalanjäljen laskenta ja pienentäminen – päästölaskenta

Hiilijalanjälki on keskeinen yrityksen vastuullisuuden mittari. Autamme kuluperusteisen hiilijalanjäljen laskennassa seuraten GHG-Protokollan asettamia vaatimuksia. Hyödynnämme laskennassa osto-, kulu- ja matkalaskuja, ja arvioimme hankinnoista syntyneet päästöt Scope 1, 2 ja 3 -luokittelulla. Käytössämme ovat luotettavat päästölaskennan työkalut ja tekniset ratkaisut.

Osana CSRD-direktiiviä konsultoimme myös ESRS E1 -standardin mukaisista vaatimuksista päästöraportoinnille, ja yhdistämme päästödataan taloustietoa osaksi raportointia. Ilmastonmuutokseen sopeutuminen ja vaikutusten hidastaminen vaativat myös suunnittelua ja johtamista osana yrityksen strategiaa. Konsultoimme asetettavien tavoitteiden asettamisessa ja tuemme johtoa toimenpiteiden määrittämisessä.

Kysy lisää hiilijalanjäljen laskennasta

Vastuullisuuskonsultointi ja -koulutukset

Vastuullisuuden tulisi näkyä jokaisen yrityksen strategiassa, lyhyen ja pitkän aikavälin suunnittelussa, prosesseissa ja toimintatavoissa sekä viestinnässä. Vähimmäisvaatimuksena on lakien ja vaatimusten mukaan toimiminen, jotka edellyttävät kestävyys- ja vastuullisuusnäkökulmien huomioimista liiketoiminnan kaikilla tasoilla. EU:n kestävyysraportointidirektiivi CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) ja tuleva yritysten kestävää toimintaa koskeva huolellisuusvelvoite CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive) vievät vastuullisuuskysymykset yrityksen hallituksen ja johdon pöydälle. Vastuullisuuden toteutuminen vaatii omien kestävyysvaikutusten tuntemista koko arvoketjussa sekä laaja-alaista, koko organisaation kattavaa otetta.

Autamme vastuullisuuden kehittämisessä

Tarjoamme yrityksille monipuolisia vastuullisuuskonsultointi- ja koulutuspalveluita, jotka auttavat yritystä luomaan ja toteuttamaan vastuullisuusstrategiaa. Tuemme yritystänne vastuullisuuden kehittämisessä kouluttamalla ylintä johtoa, esimiehiä, asiantuntijoita ja henkilöstöä

 • toteuttamalla kaksoisolennaisuus ja gap-analyysejä,
 • auttamalla tavoitteiden asetannassa ja mittareiden valinnassa,
 • laskemalla hiilijalanjälkenne ja
 • suunnittelemalla sidosryhmävuorovaikutusta.


vastuullisuuskoulutus

Business Finland logo
Business Finlandin ’’Sustainability Playbook for Future Commerce’’ -oppaan sisällöissä hyödynnettiin laajasti eri osa-alueiden asiantuntijoita. Azetsin vastuullisuuskonsultti oli merkittävässä roolissa vastuullisuusteemojen mittaamisen ja raportoinnin linkittämisessä vastuullisuusstrategian rakentamiseen. Kiitos Azetsille tästä työstä.
Aija Kalander, Business Finland, Head of Experience Commerce

Lainsäädännön vaikutukset kestävään kehitykseen

Tunnetko muuttuvan lainsäädännön velvoitteet yrityksellesi?

puhelin ikoni    Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynti palvelee sinua numerossa 010 756 4500 ja sähköpostitse osoitteessa myynti@azets.com.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

Yritysvastuun sanakirja

eco-globe-1.svg

Tervetuloa tutustumaan yritysvastuun termeihin. Ota yritysvastuun tärkeimmät lyhenteet ja termit haltuun helposti oheisesta valikosta!