Coaching varmistaa vaikuttavuuden

Coaching on työmenetelmä, joka tarjoaa paikan selkeyttää, pallotella ja jäsentää omia ajatuksia sekä pysähtyä niiden asioiden äärelle, jotka vaativat pohdintaa.

 

Moni vastuutehtävässä toimiva hyödyntää coachingia oman johtamistyönsä raamittamisessa, yksilöllisen esimiestyön vahvistamisessa sekä oman toiminnan kehittämisessä. Tämän päivän yhä itseohjautuvampi työelämä vaatii vahvoja itsensä johtamisen taitoja. Vaikka olemme päivittäin vuorovaikutuksessa lukuisten ihmisten kanssa ja teemme työtä osana tiimejä, on yksilön vastuu oman työnsä johtamisesta jatkuvasti kasvanut. Ajan ilmiön mukaisesti olemme työssä vahvasti verkottuneita ja samalla hyvin yksin. Työn hallinta, oman toiminnan ja johtamisen säätely, muutokset ja mielekkyyden kokemus mietityttävät monia päivittäisessä arjessa.

Sertifioidut coachit ja coaching-työmallit

Coaching on yksilö- tai pienryhmätapaamisten sarja, jonka tavoitteet rakentuvat coachattavan tarpeiden mukaan. Sertifioidut coachimme ja coaching-työmallimme raamittavat vuoropuhelua, jossa kysytään, kyseenalaistetaan, etsitään, rohkaistaan, testataan, haastetaan ja kokeillaan. Prosessille asetetaan tavoitteet, joiden saavuttamista seurataan. Samalla coaching muovautuu tarkastelemaan juuri siinä hetkessä arjen ajankohtaisia teemoja – niitäkin, joiden olemassa olosta ei vielä edellisellä viikolla ollut aavistustakaan.

Coaching toimii niin erillisenä kehityspolkuna kuin osana laajempaa kehittämisen kokonaisuutta. Toisinaan coachingiin osallistetaan coachattavan oma esimies, tiimi tai lähikollega. Keskeisintä on coachattavan oma tahto kehittymiseen, uudistumiseen ja uudenlaisiin näkökulmiin. Coaching-prosessi palvelee organisaation menestymistä yksilön ja pienryhmän onnistumisen kautta.

Coching on vaikuttavin kehittämismenetelmä

Olemme oman valmennustyömme rinnalla seuranneet ja arvioineet eri kehittämismenetelmien vaikuttavuutta. Kyselytutkimustemme sekä keräämämme palautteen mukaan coaching on vaikuttavin kehittämismenetelmä, joka kaikkein tehokkaimmin aikaansaa muutoksia niin yksilön kuin hänen heijastuspiirissään olevien henkilöiden toiminnassa, vauhdittaa oppimista ja tuuppaa kokeilemaan uusia työtapoja arjessa.

Ota yhteyttä, kerromme lisää coachingista

Maaret Kulo

Maaret Kulo
Senior Advisor, Certified Business Coach (ICF)
puh. 040 509 7592
maaret.kulo@azets.com

Jaana Kilpimaa

Jaana Kilpimaa
Senior Advisor, Ratkaisukeskeinen coach (LTI)
puh. 040 513 6810
jaana.kilpimaa@azets.com

Nora Ojala

Nora Ojala
Manager, Johdon työnohjaaja ja mentori (JTO) 
puh. 040 861 7921
nora.ojala@azets.com

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.