Yhteisöllistä ja rentoa toimintaa teknologian parissa

Azets Life | 11.04.2023

Kirjoittaja Katja Lehtiö

Azetsin teknologiaosastolla huolehditaan, että yhä automatisoituva ja digitalisoituva taloushallintaympäristö toimii ja kehittyy. Osastolla työskennellään mm. järjestelmien ja järjestelmätuen, käyttöönottojen, integraatioprojektien, automaation ja erilaisten asiakasprojektien parissa.

Helen työskentelee yrityksille tarjottavan budjetoimisen ja ennustamisen työkalun parissa. Vuoden päivät Azetsilla töissä ollut Helen on viihtynyt hyvin.

Azets-Tyontekijat-Helen-Puputti (1).jpg.png

– Me olemme paljon asiakkaisiin yhteydessä, autamme esimerkiksi alkuun ohjelmiston kanssa. Jonkin verran teemme myös lomakepohjia ja muuta, Helen kertoo.

Varsinkin isommat asiakkaat tuovat kaivattua haastetta työhön. Heillä on usein hieman kompleksisemmat haasteet, ja niiden ratkaisua varten joutuu vaivaamaan sekä omia että työkaverien aivoja.

Vapaus toteuttaa itseään

Kaksi vuotta talossa ollut Markus työskentelee ostolaskujärjestelmätiimin vetäjänä ja konsulttina. Hän päätyi samalla osastolla työskentelevän veljensä perässä Azetsille pari vuotta sitten.

– Yleisesti Azetsilla on hyvää tekemisen vapaus. Minun mielestäni täällä kuunnellaan hyvin asiantuntijoiden toiveita ja on mahdollisuus tehdä laajasti sitä, mistä itse on kiinnostunut. Samaan aikaan kukaan ei kuitenkaan vahdi mitä teet, kunhan asiat etenevät ja tulee tehtyä fiksuja päätöksiä, Markus listaa.

Monipuoliset asiakkaat ja haastavat käyttöönottoprojektit ovat Markuksen työn suola. Azetsilla työskentelyssä on eduksi, jos kykenee haastamaan itseään, eikä pelkää tehdä virheitä. Tietysti virheistä on syytä myös oppia.

Lue myös Taloushallinnon ammattilaisena Azetsilla

Motivaatio oppia uutta

Työssä tapahtuvasta oppimisesta kertoo myös Jenni, joka on ollut kolme ja puoli vuotta Azetsin teknologiaosastolla applikaatiokonsulttina.Azets-Tyontekijat-Jenni-Timonen.png

– Tärkeintä on, että haluaa oppia uusia asioita ja on motivoitunut. Kun tulet teknologiayksikköön töihin, ei tarvitse valmiiksi osata kaikkea, vaan opit sitä mukaa kun olet töissä ja saat kokemusta, Jenni kertoo.

Työssään Jenni on paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa. Jennin tiimi hoitaa järjestelmien käyttöönottoja ja tukee asiakkaita tiimin vastuujärjestelmiin liittyvissä kysymyksissä. Tietoturvallinen tiedon hallinta ja jakaminen on keskiössä.

"Ei tarvitse paljoa pinnistellä, että saa hymyn huulille"

Kaikki kolme kehuvat työpaikan ilmapiiriä kuin yhdestä suusta. Erilaiset persoonat tuovat väriä työyhteisöön, eikä esihenkilöihinkään ole hankala ottaa kontaktia.

– Täällä on hirveän kiva työilmapiiri. Täällä saa kehittää itseään ja oppia uusia asioita. Teemme myös töitä paljon eri yksiköiden välillä, se tuo mukavaa vaihtelua, Jenni hymyilee.

– Tosi mukavaa on ollut, täällä on yhteisöllinen porukka ja joustava työyhteisö. Samanhenkistä porukkaa, ei tarvitse paljoa pinnistellä, että saa hymyn huulille, Helen päättää.

Oletko kiinnostunut urasta Azetsilla? Seuraa avoimia työpaikkojamme tai lue lisää teknologiapalveluissa työskentelystä urasivuiltamme!

post author

Kirjoittajasta Katja Lehtiö

Katja, HR Specialist, on toiminut Azetsin sisäisessä HR-tiimissä nyt muutaman vuoden ajan ja on vastuussa mm. perehdytysprosessista, työsuhdeneuvonnasta, HR-järjestelmistä, sisäisestä viestinnästä sekä työnantajakuvaan liittyvistä tehtävistä.