Harjoittelussa Azetsilla

Azets Life | 27.09.2023

Kirjoittaja Azets Finland

Hei tulevat palkanlaskennan ja taloushallinnon harjoittelijat!

Oletko kiinnostunut tietämään, mitä odottaa harjoittelulta ja kuinka kehittää ammatillista osaamista? Lue eteenpäin, sillä seuraavaksi entiset harjoittelijamme Jasmiina, Aino ja Arian kertovat omasta kokemuksestaan ja jakavat vinkkinsä.

Palkanlaskennan maailmaan

Jasmiina Payroll & Hr Analyst kertoo:

Palkanlaskenta on aina ollut ala, joka on kiehtonut minua. Alun perin aloitin opiskelemaan lähihoitajaksi, mutta tajusin pian, että haluan suunnata kohti toimistotöitä. Suuntasin ammattikorkeakoulun tradenomiopintoihin. Opiskelujen aikana huomasin, että kirjanpito ei ole ehkä minun juttuni, mutta palkanlaskenta herätti kiinnostukseni. Sain tilaisuuden tutustua Azetsiin koulun vierailun kautta, ja tuli sellainen fiilis, että haluan tänne töihin. Niinpä astuin harjoittelijan saappaisiin tammikuussa 2023. Kesän jälkeen minulle avautui mahdollisuus jäädä vakituiseksi osaksi tiimiä.

Jasmiina Payroll analyst.jpeg

Tieni harjoittelupaikkaan alkoi avoimen hakemuksen lähettämisellä, ja sen jälkeen sain yhteydenoton sähköpostitse. Haastattelu toteutettiin etäyhteydellä ja tunnelma oli rennon ystävällinen. Päätin olla kuormittamatta itseäni suurella valmistautumisella ja halusin tuoda esiin aitouden. Haastattelussa sain tilaisuuden kertoa omista vahvuuksistani ja avoimesti puhua myös heikkouksistani. Haastattelija kertoi yrityksestä ja kysyi yleisiä kysymyksiä, kuten koulutuksestani ja aiemmasta kokemuksestani.

Azets tarjosi erinomaisen perehdytyksen, ja minua opastivat kaksi tiimimme jäsentä. He auttoivat minua sisään eri asiakastapauksiin ja toimintatapoihin. Pääsin heti käsiksi omiin pieniin asiakkaisiin, mikä tarjosi paljon toistoa ja oppimismahdollisuuksia.

Tällä hetkellä työskentelen Payroll & HKI -yksikössä. Vakituisena työntekijänä minulla on suurempi asiakasvastuu. Työskentelen yhdelle suurelle asiakkaalle, sekä muutamalle pienemmälle asiakkaalle. Lisäksi olen osa tiimiä, joka palvelee toista isoa ja merkittävää asiakasta. Tehtävät vaihtelevat kuukausittain, ja saan myös mahdollisuuden auttaa muita tiimin jäseniä. Laadin kuukausittain raportteja asiakkaille, kuten yhteenvetoja lomista tai sairauslomista.

Azetsilla arvostan erityisesti mahdollisuutta ammatilliseen kehittymiseen ja hyvää työilmapiiriä. Azets on joustava työnantaja, joka tarjoaa mahdollisuuden etätyöhön ja liukuvaan työaikaan. Joskus voi tehdä pidempää päivää ja joskus lyhyempää. Työkaverini ovat loistava porukka, ja työskentely heidän kanssaan on helppoa. Koko tiimi otti minut harjoittelijana hyvin mukaan.

Palkanlaskennan työ ei ole koskaan tylsää, sillä työtehtävät ovat monipuolisia ja tarjoavat jatkuvasti uusia haasteita. Voit myös vaikuttaa siihen, millaisia asiakkuuksia hoidat, joten voit suunnata uraasi omien kiinnostuksesi mukaan. Azetsilla sinun ei tarvitse pelätä, ettet osaisi jotain, sillä täällä oppiminen ja opettaminen ovat keskeisiä arvoja. Ole aktiivinen ja oma-aloitteinen, niin voit nauttia monipuolisesta ja palkitsevasta urasta palkanlaskennan maailmassa. Olen itse nauttinut työstäni Azetsilla valtavasti!

Aino, Payroll & Hr Analyst kertoo:

Harjoittelujakson alku

Aloitin matkani palkanlaskennan harjoittelijana tammikuussa 2023. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta palkanlaskennasta, joten ensimmäiset viikot kuluivat peruskoulutuksiin ja palkanlaskennan perusteiden oppimiseen.

Aino Payroll analyst

Harjoittelijan työtehtävät

Harjoitteluni aikana suoritin monenlaisia tehtäviä. Osallistuin palkanlaskennan prosesseihin, käsittelin erilaisia tehtäviä kuten Kela-hakemuksia, tallensin tunteja ja tein lomalaskentaa. Koko tiimi auttoi minua perehtymään työhön ja oppimaan uutta. Kannattaa itse olla aktiivinen ja avoin uusille asioille!

Työskentelyn parasta antia

Erilaiset asiakkuudet ja työehtosopimukset tarkoittavat, että jokaisessa päivässä on vaihtelua. Saan mahdollisuuden kehittää osaamistani ja tutustua erilaisiin yrityksiin. Tärkeintä on olla utelias ja valmis kehittymään. Azets tarjoaa paljon mahdollisuuksia kouluttautumiseen.

Siirtyminen harjoittelijasta ammattilaiseksi

Harjoittelijana olin avustavissa tehtävissä, nykyään on enemmän vastuuta. Asiakaskunta on laajempi ja olen mukana koko palkanlaskennan prosessissa. Lisäksi tapaan asiakkaita palvelupalavereissa, joissa käsittelemme heidän tarpeitaan ja odotuksiaan.

Harjoittelun avulla taloushallinnon asiantuntijaksi

Arian, Financial Assistant kertoo:

Aloitin taloushallinnon harjoittelijana tammikuussa 2023. Ensimmäiset päivät olivat toki jännittäviä. Kuitenkin heti alusta lähtien huomasin, että trainee-ohjelma tarjoaa valtavan määrän mahdollisuuksia oppia.

Arian, Financial Assistant

Erikoisalaan tutustuminen

Aluksi pääsin työskentelemään tiimissä suuren asiakkaan parissa, jossa sain käsityksen perustehtävistä, kuten tiliotteiden käsittelystä ja ostoreskontrasta. Tämä oli erinomainen tapa saada tuntumaa taloushallinnon perusteisiin.

Suora asiakaskontakti

Kun saimme uuden asiakassopimuksen, sain oman ison asiakkaan. Sain tehdä itsenäisesti monipuolisia tehtäviä ja oppia vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa.

Hyvä perehdytys ja tuki

Azetsilla oli erinomainen perehdytysohjelma, vaikka aloittaminen tilikauden alussa oli kiireistä, kokeneet työntekijät auttoivat minua ja opettivat organisaation toimintatapoihin.

Nykyiset työtehtävät

Nykyisin toimin Financial Assistantina, ja tehtäviini kuuluu pääasiassa ostoreskontraa, maksujen käsittelyä ja erilaisia projekteja. Tulevaisuudessa työtehtäviini saattaa kuulua myös osallistuminen tilinpäätöstyöhön.

Azetsin vahvuudet

Miksi sitten päätin jäädä Azetsille? Yksi suurimmista syistä on työympäristö ja organisaation tarjoamat mahdollisuudet. Etätyömahdollisuus ja joustavat työajat helpottavat työn ja opiskelun yhdistämistä. Azetsilla voit myös edetä niin pitkälle kuin haluat. Täällä kannustetaan työntekijöitä ottamaan uusia haasteita vastaan ja halutessaan vaihtamaan työtehtäviä.


Kiinnostaako harjoittelupaikka Azetsilla? Hae meille harjoitteluun 2.-31.10 avoinna olevassa harjoitteluhaussa osoitteessa: https://www.azets.fi/talentlink/

Kirjoittajana: Jasmin, Hr-trainee, Azetsin sisäisessä Hr-tiimissä, jonka tehtäviin kuuluu mm. rekrytointien toteutus, työnantajakuvan ja työntekijäkokemuksen kehittäminen sekä koulutusten ja tapahtumien järjestely.

Jasmin.png

 

post author

Kirjoittajasta Azets Finland

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.