Robotisaatio tukee palkanlaskijoita ja työilmapiiri on hyvä

Azets Life | 09.08.2023

Kirjoittaja Katja Lehtiö

Azetsin palkanlaskenta on kuukauden puolen välin tienoilla kiireisimmillään. Iso osa ajasta menee asiakkaiden palkkojen laskemiseen. Kuukauden alku- ja loppupäässä on taas enemmän aikaa kehitystyöhön, johon kuuluu muun muassa asiakkaan prosessien kehittämistä. Kolme vuotta talossa ollut Marika on ollut yllättynyt työn monipuolisuudesta.

– Kuvittelin etukäteen, että tämä työ olisi hyvin paljon yksilötyötä, mutta täällä tehdäänkin paljon tiimin kesken hommia. Pohdimme yhdessä asiakkaiden haastaviakin kysymyksiä, Marika kertoo.

Samoja töitä Azetsilla tekevä ystävä kehui Marikalle työpaikkaansa, ja hänen suosituksestaan Marika päättikin hakea tehtävään. Marika kertoo viihtyneensä töissä hyvin muun muassa työn luonteen uudistumisen kautta.

– Kolmen vuoden aikana on tullut paljon mm. automatisointeja työtehtäviin. Olen päässyt kehittämään omaa työtäni eteenpäin, Marika pohtii.

Kehityksestä ja automatisaatiosta mainitsee myös reilut kolme vuotta talossa ollut Evita.

– Nykyäänhän täällä toimii lähes kaikki sähköisesti. Ei ole enää paperimappeja. Asiakkaita neuvotaan sähköisten järjestelmien käytössä. Palkanlaskennan asiantuntijan työnkuva sivuaakin nykyään HR-tehtäviä. Pääsemme olemaan laajasti asiakkaiden kanssa tekemisissä, Evita listaa.

Lue myös palkanlaskennan automatisointi lisää tarkkuutta ja tehokkuutta

Nykyaikainen, yhteisöllinen, kansainvälinen

– Robotiikka auttaa työssä, mutta ei meidän työmme silti ole uhattuna. Automatisaatio hoitaa rutiininomaiset, tylsät työtehtävät, jolloin palkanlaskennan asiantuntijoilla jää aikaa erilaisten pyyntöjen toteuttamiseen ja asiakkaiden kokonaisvaltaiseen auttamiseen, esihenkilönä toimiva Jaana kertoo.

Azetsin palkanlaskijoita-01.png

Marika, Evita ja Jaana viihtyvät monipuolisissa tehtävissä

Kuusi vuotta Azetsilla ollut Jaana kehuu kymmenen hengen tiimiänsä energiseksi ja hyvähenkiseksi. Vastavalmistunut henkilöstötyytyväisyyskysely tukee tätä väitöstä. Tiimikavereista kaikki olivat antaneet toisilleen täyden kympin.

– Meillä on täällä kyllä huippuporukka tekemässä. Kiva että on monipuoliset työtehtävät ja urakehityksellekin annetaan mahdollisuuksia, Jaana kiittelee.

Hauska, yksilöitä huomioiva, avoin 

Työn monipuolisuus ja erilaisten tahojen kanssa toimiminen nousee kaikkien kolmen haastateltavan huulille hyvänä asiana. Evita kertoo pitävänsä eri kokoisten asiakkaiden ja viranomaistahojen kanssa yhteistyöstä, Marika tunnustaa uskaltavansa olla blondi omassa tiimissään.

– He kyllä ymmärtävät ja ovat vastaanottavaisia. Tykkään siitä että jokainen voi olla oma itsensä. Täällä on tosi hauska ilmapiiri, Marika hymyilee.

– Käymme mielellämme rekrytointikeskusteluita alan osaajien kanssa ja etsimme joukkoomme myös harjoittelijoita, sitä kautta tänne muun muassa pääsee töihin. Kokemus alalta on plussaa, mutta tärkeintä on että olet hyvä tyyppi. Kyllä sen työnkin siinä sitten oppii, Jaana päättää.

Oletko kiinnostunut urasta Azetsilla? Seuraa avoimia työpaikkojamme tai lue lisää teknologiapalveluissa työskentelystä urasivuiltamme!

post author

Kirjoittajasta Katja Lehtiö

Katja, HR Specialist, on toiminut Azetsin sisäisessä HR-tiimissä nyt muutaman vuoden ajan ja on vastuussa mm. perehdytysprosessista, työsuhdeneuvonnasta, HR-järjestelmistä, sisäisestä viestinnästä sekä työnantajakuvaan liittyvistä tehtävistä.