Vastuullinen kesäduuni Azetsilla

Azets Life | 21.02.2020

Azets on tänä vuonna mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jossa työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen. Periaatteet pyrkivät varmistamaan, että nuori saa hyvän ensikosketuksen työelämään.

Kesätyön periaatteet ovat

  • Hyvä hakijakokemus
  • Mielekäs työ
  • Perehdytys ja ohjaaminen
  • Oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus
  • Kohtuullinen palkka
  • Kirjallinen työsopimus ja todistus

Me Azetsilla koemme periaatteet hyviksi peruselementeiksi, joiden katsomme toteutuvan jokaisen kesätyöntekijämme kohdalla. Azetsin yksi arvoista Success for Our People ohjaa meitä tavoittelemaan enemmän kuin Oikotien periaatteiden asettaman perustason.

Olemme usein nuorten oman alan ensimmäinen  työnantaja. Vastuullisena työnantajana roolimme on antaa mahdollisimman todenmukainen kuva, millaista alallamme työskentely on. Pidämme jatkuvasti mielessä liiketoimintojemme tarpeet, emmekä palkkaa kesätyöntekijöitä yli tarpeidemme – vaikka mielellämme haluaisimme tarjota kesätöitä mahdollisimman monelle nuorelle! Emme koe, että todellista kuvaa saa peukaloita pyörittelemällä tai kahvia keittelemällä. Tärkeää on, että voimme tarjota kaikille kesätyöläisillemme liiketoimintoihimme liittyviä töitä kuten taloushallinnon tai palkanlaskennan tehtäviä. Varsinkin Azetsin tarjoamat oppimis- ja kehittymismahdollisuudet ovatkin nousseet positiivisesti esille kesätyöläistemme antamassa palautteessa.

Autamme oman alan löytämisessä

Pyrimme aina valitsemaan kesätöihimme ja harjoittelupaikkoihimme omaa alaamme opiskelevia nuoria, jotta he saavat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa todenmukaisen kuvan valitsemastaan suuntautumisalasta. Kaikille osapuolille huonoin vaihtoehto on, jos nuori tajuaa valinneensa väärän alan vasta valmistumisensa jälkeen. Yhteiskunta on tällöin käyttänyt tehottomasti rajallisia resurssejaan, työnantaja saa epämotivoituneen työntekijän ja itse nuori ei pääse loistamaan ja näyttämään omia vahvuuksiaan. Oman alan löytäminen on usein haastava tehtävä ja kesätyöpaikkoja tarjoamalla koemme auttavamme tässä valinnassa.

Alla kauppatieteitä opiskelevan Edvardin mietteitä viime kesästään Azetsilla:

”Olin viime kesänä kesätyössä Azetsin kansainvälisellä osastolla. Viihdyin Azetsilla hyvin monesta eri syystä. Työkaverit olivat ensinnäkin todella mukavia ja yhteishenki oli korkea. Sain ottaa todella paljon vastuuta, mutta sain myös koko ajan tukea ja työkaverit auttoivat mielellään heti kun jokin oli epäselvää. Työtehtävät koostuivat pääosin kirjanpidosta ja sain myöskin muita kiinnostavia projekteja. Projekteissa sain itsenäisesti ottaa selvää uusista asioista kuten esimerkiksi uusista lakimuutoksista ja keksiä tehokkaita ratkaisuja asiakkaillemme. Osastomme asiakkaat olivat kansainvälisiä yrityksiä ympäri maailmaa ja tästä syystä kielitaidostani oli paljon hyötyä. Mielestäni oli myös mielenkiintoista saada mahdollisuus tutustua eri maiden työskentelytapoihin ja rutiineihin.”

Vastuulline kesäduuni logo

Vastuullinen työnantaja

Pyrimme jatkuvasti kehittämään Azetsia entistäkin vastuullisemmaksi työnantajaksi. Kehitystyömme ei rajoitu kuitenkaan ainoastaan kesätyöläisiin vaan haluamme olla mahdollisimman vastuullinen työnantaja kaikille nykyisille sekä tuleville azetslaisille. Tätä teemaa olemme vieneet eteenpäin muun muassa Azetsin asiantuntijoista koostuvassa vastuullisuusverkostossa.

Azetsilla otetaan ensi kesäksi 25-30 kesätyöläistä ympäri Suomen oleville toimistoillemme. Osan paikoista täyttävät nykyiset harjoittelijamme ja osan täytämme tällä hetkellä avoinna olevien taloushallinnon ja palkanlaskennan kesätyörekrytointien kautta. Jos siis kesätyöpaikka on etsinnässä, niin laitathan meille hakemuksesi ja CV:si helmikuun aikana tai vinkkaa paikoistamme verkostollesi!

Tilaa Azetsin uutiskirje sähköpostiisi

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.