Suojaa yritystäsi huijarien kaappaus­yrityksiltä

Johtaminen | 28.09.2022

Kirjoittaja Azets Finland

Huijari voi ujuttaa tietonsa yrityksen hallitukseen virallisissa rekistereissä

Viime aikoina lehtitilaa ovat saaneet uutiset siitä, miten tuntemattomat ihmiset ovat Patentti- ja rekisterihallituksen tiedoissa ujuttautuneet yrityksen hallituksen jäseniksi lähettämällä väärennettyjä hakemuksia. Tyypillisesti yrityksen hallituksen kokoonpanoa on muutettu omistajan ja oikean hallituksen tietämättä.

Paperiset hakemukset mahdollistavat huijaukset

Huijaus on mahdollista siksi, että Patentti- ja rekisterihallitus vastaanottaa myös paperisia hakemuksia yhtiön vastuuhenkilöiden muuttamisesta. Väärennettyjen kauppakirjojen ja yhtiökokouspapereiden avulla huijari voi saada itsensä yhtiön hallitukseen tai toimitusjohtajaksi ilman, että sitä havaitaan.

Esimerkkejä väärinkäytöksistä

Huijari voi rekisteröinnin avulla muun muassa tilata palveluita ja tavaroita yhtiön nimissä, pyytää pääsyä yhtiön tileihin, päivittää yhtiön tietoja laajemmin sekä aiheuttaa paljon muuta häiriötä.

Huijauksia voi torjua näillä keinoilla:

  • ilmoita, että PRH:lle ja Verohallinnolle voi yrityksen ilmoituksia tehdä vain sähköisesti 
  • ilmoita yhtiön sähköpostiosoite kaupparekisteriin, jolloin kaikista muutoksista ja hakemuksista tulee ilmoitus kyseiseen sähköpostiosoitteeseen PRH:lta automaattisesti
  • tarkista yrityksen tiedot aika ajoin kaupparekisteristä ja muista julkisista lähteistä

Mahdollisissa huijauksissa ja yrityskaappauksissa on hyvä olla heti yhteydessä kaupparekisterin neuvontaan sekä tarvittaessa poliisiin. Lisätietoa on saatavilla PRH:n verkkosivuilta.

Azets auttaa yrityksesi lakiasioissa
Jos sinulla on kysymyksiä tästä tai muusta yrityksesi halllinnollisista asioista, Azetsin lakipalveluiden asiantuntijat auttavat sinua mielellään. Tutustu lakipalveluihimme.

Tilaa Azetsin uutiskirje. Saat mm. uusimmat blogimme, tietoja lakimuutoksista, webinaarikutsuja ja asiantuntijoidemme kirjoittamat oppaat suoraan sähköpostiisi.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

post author

Kirjoittajasta Azets Finland

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.