Vinkit lomalta palaavalle HR-johtajalle

HR | 26.07.2022

HR-johtaja, tervetuloa takaisin töihin!

Mitä kesän lopussa, toisen vuosipuoliskon alkaessa kannattaa nostaa työpöydälle tarkasteluun? HR-johtaja, huomioi ainakin nämä viisi asiaa:

  1. Hyödynnä lomaltapaluun hetki. Hetken tauko töistä antaa mahdollisuuden tarkastella työasioita uudesta perspektiivistä, ikään kuin tuorein silmin. Usein suunnitelmat tehdään keskellä kiireistä työarkea, joten niiden tarkastelu pienen huilaushetken jälkeen voi olla tuulettuneiden ajatusten valossa hyödyllistä.
  2. Tee ylätason katsaus syksyn HR-suunnitelmaan yhdessä tiimisi kanssa. Millaisia toimenpiteitä olette suunnitelleet syksylle? Mihin suuntaan niitä kannattaa muokata ja mitä tarkennuksia tarvitaan sen valossa, mitä kevään aikana saatiin tehtyä? Tulevatko kaikki tärkeät HR:n osa-alueet huomioitua tasapainoisesti ja onko jotain, mihin erityisesti kannattaa fokusoida syksyn aikana? Muista, että välillä hyvätkin suunnitelmat täytyy uskaltaa heittää rohkeasti romukoppaan, jos tilanne on muuttunut eikä suunniteltu istu sen hetken tilanteeseen.
  3. Seuraa HR-analytiikkaa. Kiinnitä katse dataan. Mitä luvut ja palautteet kertovat? HR-tiedon avulla voit ennakoida tulevaa ja tarkentaa suunnitelmaa. Data kertoo myös työntekijäkokemuksesta. Onko palkitsemis- ja kompensaatiopuolelle tarpeellista tehdä toimenpiteitä.
  4. Ennakoi syksyn osaajatarpeita. Onko kesän aikana tapahtunut muutoksia työntekijätilanteessa? Tarvitaanko syksyn aikana lisää käsipareja tai onko vaikkapa töiden painopiste muuttumassa niin, että siihen kannattaa varautua jo ennakkoon? Miten työntekijätarve on huomioitu palkkabudjetissa?
  5. Käy läpi EB-suunnitelma. Millaisia toimenpiteitä olette suunnitelleet ja täytyykö niitä muuttaa tai painottaa toisin vaikkapa resurssitarpeiden näkökulmasta?

Tarvitsetko tukea esimerkiksi rekrytoinnissa tai onko sinulla kysymyksiä HR-prosessien kehittämisestä? Me Azetsilla voimme auttaa. Tutustu laajaan HR-palveluiden valikoimaamme.

Tilaa Azetsin uutiskirje. Saat mm. uusimmat blogimme, tiedot lakimuutoksista, webinaarikutsut ja asiantuntijoidemme kirjoittamat oppaat suoraan sähköpostiisi.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.