Kontrollia työajanseurantaan ja automaatioita palkkaprosesseihin

Teknologia | 10.01.2022

Kirjoittaja Maija Rabina

Työaikalain soveltaminen on selkeää siinä mielessä, että työnantajan on seurattava työntekijöiden työaikaa paitsi aivan ylimmän johtonsa.

Työajan seurantajärjestelmät taipuvat siihen, että niihin voi kirjautua myös konkreettisen työpaikan ulkopuolella esim. työnantajan antamalla läppärillä tai älypuhelimella. Siten on mahdollista kirjata työaika helposti paikasta riippumatta. Työajanseuranta voi olla osa palkkakirjanpitoa tai se voi olla myös omassa järjestelmässään.

Työajanseurantajärjestelmä auttaa työajan tulkinnassa

Silloin, kun henkilön palkka perustuu tehtyihin työtunteihin, tarvitaan henkilön tekemä työaika tulkittuna työaikalain ja työehtosopimuksen vaatimusten mukaisesti

Nykyaikaisilla työajanseurantajärjestelmillä voidaan seurata työaikaa, tuottaa seurantaraportteja sekä hallita poissaoloja. Järjestelmä laskee palkat asetettujen työaikalain ja työehtosopimusten mukaisesti.  

Tehdyn työajan palkka koostuu mm. perustunneista ja mahdollisista lisistä. Palkkaan vaikuttavat myös lomat ja erilaiset poissaolot. Poissaoloissa palkallisuus tai palkattomuus riippuu poissaolon syystä ja poissaolon kestosta. Tähän palkallisuuden tulkintaan eri palkanlaskentajärjestelmät tarjoavat eritasoista automatiikkaa. 

Lue myös Asiantuntija kaipaa älykästä työajanseurantaa

Ennakointi ja vertailu helpottuu

Jotta kaikki palkanmaksuun tarvittavat tiedot olisivat järjestelmässä ajallaan, laaditaan aikataulu. Siihen merkitään, mihin mennessä työajat ovat esihenkilön hyväksymiä, milloin työaikajärjestelmän tiedot tarvitaan palkanlaskentaan, milloin palkat ovat hyväksyttävänä asiakkaalla ja milloin ne ovat työntekijän tilillä. Yhdistämällä robotiikkaa ja koneoppimista työajanseurantaan päästään nopeasti kiinni ennakointiin ja voidaan verrata tehtyjä tunteja ja poissaoloja. 

Lue myös Quinyx mahdollistaa työvoiman optimoinnin

Palkanlaskenta nopeutuu automatiikan avulla

Aina kun saatavilla on valmiita rajapintoja (API) niitä kannattaa hyödyntää. Tiedonsiirto voidaan automatisoida hyödyntäen robotiikkaa. Hankala ja monitahoinen palkanlaskentaprosessi virtaviivaistuu näin muutamaan klikkaukseen. Sähköinen materiaalin käsittely ja arkistointi varmistavat, että palkka-asiatuntijan työpöydällä ei loju paperista palkkamateriaalia. Palkansaajan henkilötiedot ovat järjestelmässä turvassa salasanojen takana. Lisäksi materiaalia ei katoa tai tuhoudu vahingossa. Tutustu palkanlaskennan palveluihimme.

Automatisointi vähentää rutiineja

Rutiininomaisten tehtävien väheneminen tulee jatkumaan ja teknisen numeroiden käsittelyn sijaan taloushallinnosta tulee yhä enemmän asiantuntijatyötä. Tekoäly on organisaation kaikkien jäsenten tukiäly, jonka avulla voidaan keskittyä asiantuntijuuden ja analysoinnin kehittämiseen.

Me Azetsilla uskomme, että työvuorojen suunnitteleminen ja työajanhallinta onnistuvat vaivatta oikeilla järjestelmillä ja hyvin tehdyn projektin avulla. Siksi tarjoamme yrityksesi käyttöön markkinoiden parhaita työaikajärjestelmiä, niiden käyttöönottotyötä, konsultointia sekä erityyppisiä kartoituksia analysoimaan ja kehittämään nykytilaa.

Tutustu tarkemmin työajanhallinnan palveluihimme. Saat kaikki palvelut työajanhallinnanjärjestelmän hankinnasta sen käyttöönottoon. 

 

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Saat tiedon mm. uusimmista blogeistamme, ajankohtaisista webinaareistamme ja asiantuntijoidemme kirjoittamista oppaista ensimmäisten joukossa.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

Kirjoittajasta Maija Rabina