top banner image
 
 
 

Helsingin Seudun Liikenne –kuntayhtymä (HSL)

Referenssitarina

Vauhtia strategian toimeenpanoon

 

Helsingin Seudun Liikenne –kuntayhtymä (HSL) päivitti strategiansa vuonna 2017. Strategian käytäntöön viennin vauhdittamiseksi tuli ajankohtaiseksi uudistaa myös kuntayhtymän johtamiskäytäntöjä. HSL:n kaksi keskeistä toiminnan ohjauksen prosessia ja työkalua ovat talouden ja toiminnan suunnittelu sekä tuloskortti. Molemmat ohjaavat tavoitteen asetantaa läpi koko organisaation ja ovat näin ollen keskeisiä strategian operationalisoinnin välineitä.

HSL valitsi Azetsin kumppaniksi toiminnan ja talouden suunnittelu -prosessin ja tuloskorttiprosessin uudistamiseen sekä tavoitteiden, toimenpiteiden ja mittareiden laadinnan sparraukseen. Molempien prosessien roolia ja tarkoitusta osana HSL:n johtamisjärjestelmää kirkastettiin, ja tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit rakennettiin talon esimiehiä ja asiantuntijoita laajasti osallistaen.

Tuloskorttiprosessin uudistamisessa keskeisiä odotuksia olivat konkreettisuus, oleelliseen fokusoiminen, priorisointi ja innostaminen, jotta tuloskortista saataisiin paitsi johdon ohjaus- ja seurantatyökalu myös työkalu esimiehille strategian käytäntöön vientiin ja päivittäisjohtamiseen.

Tutustu tarkemmin strategisen johtamisen palveluihin.

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.