Integraatioilla tehoa Netvisorin käyttöön

Teknologia | 14.09.2022

Kirjoittaja Azets Finland

Ohjelmistointegraatioiden avulla tiedonsiirto Netvisorin ja muiden ohjelmistojen välillä onnistuu automaattisesti. Manuaalisen työn määrä sekä inhimillisten virheiden mahdollisuus pienenevät ja aikaa säästyy tuottavampaan työhön.

Valmis vai räätälöity integraatioratkaisu? 

Netvisor on monipuolinen pk-yritysten taloushallinnon ohjelmisto, johon on tarjolla runsaasti erilaisia valmiita ohjelmistokumppaneiden tuottamia integraatioratkaisuja. Aina valmiit ratkaisut eivät kuitenkaan vastaa tarvetta tai valmista vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ole tarjolla. 

Integraatioita voi rakentaa ohjeiden avulla itse. Mutta jos yrityksen aika- ja osaamisresurssit tulevat esteeksi, kannattaa kääntyä kokeneen, ohjelmointitaitoisen taloushallinnon kumppanin puoleen.

“Koska Netvisoriin on olemassa hyviä, valmiita integraatioratkaisuja, tarkistamme aina ensin, löytyykö niistä asiakkaan tarvetta vastaava toteutus. Jos valmista ratkaisua ei löydy tai se ei vastaa asiakkaiden tarpeita, toteutamme integraation asiakastarpeista lähtien”, Azetsin ERP-konsultti, tiimin vetäjä Jukka Tukiainen kertoo.

Tukiainen jatkaa: ”Yksi yleisimmistä integraatioista, joiden toteuttamisesta tiimillämme on vankka kokemus, ovat myyntilaskuintegraatiot. Myyntilaskuintegraatioiden yhteydessä tuomme tai päivitämme aina myös tuote- ja asiakastietoja.

Toisaalta toteutamme paljon myös monimutkaisempia ratkaisuja. Sellainen on esimerkiksi Netvisoriin saapuva ostolasku, joka siirtyy rajapintaa pitkin toiminnanohjausjärjestelmään. Sieltä laskulle nousevat kirjanpito- ja laskentakohdetiedot, kuten kustannuspaikat sekä projektit, jotka tuodaan takaisin ostolaskulle. Laskulle voidaan tarvittaessa päivittää myös asiatarkastus- ja hyväksymismerkintä, jonka jälkeen lasku on valmis maksettavaksi.”

Netvisoriin on mahdollista liittää erilaisia yrityksen käytössä olevia järjestelmiä, kuten toiminnanohjausjärjestelmä, verkkokauppa, työaikajärjestelmä tai projektinhallintaan liittyvä järjestelmä. 

Kauanko integraatioprojekti kestää ja mitä se vaatii?

“Netvisorin käyttöönotossa integraatioiden rakentaminen on tehokasta. Voimme räätälöidä käyttöönottoa siten, että tärkeät tiedot saadaan kulkemaan ohjelmistojen välillä. Projektin laajuuteen ja pituuteen vaikuttavia muuttujia on paljon, mutta tyypillisimmillään itse projekti kokonaisuudessa vie kuukaudesta pariin kuukauteen ja kustannus on muutaman työpäivän hintaluokkaa”, Tukiainen kuvaa.

Hän kertoo myös: “Asiakkaalta ei vaadita teknistä osaamista toteutuksessa, siitä huolehtii kokenut tiimimme. Asiakkaan tarvitsee sen sijaan sitoutua vahvasti prosessiin, mikä tarkoittaa esimerkiksi yhteisiin palavereihin osallistumista ja yhteyshenkilön nimeämistä.” 

Huolellinen tarpeiden kuvaus ja testaus auttavat onnistumaan

Ennen teknisen integraatioprojektin alkamista yrityksessä täytyy kuvata omat tarpeet huolellisesti, jotta olemassa olevat prosessit voidaan huomioida integraation toteutuksessa. Projektin testaus on myös tärkeä vaihe, jossa varmistetaan, että kaikki toimii kuten pitääkin. Testaaminen saattaa tarkoittaa ihan konkreettisesti vaikkapa mallilaskujen lähettämistä. 

“Integraatiokumppania valitessa kannattaa kysyä ainakin, onko kumppanilla aiempaa kokemusta vastaavista toteutuksista. Tämä taas onnistuu, kun on ensin määritellyt oman tarpeen ja lähtötilanteen realistisesti”, Tukiainen vinkkaa. 

Tieto liikkuu molempiin suuntiin

Millaisia tietoja Netvisoriin voidaan muista järjestelmistä tuoda? Listalla ovat mm.

 • myynti- ja ostolaskut
 • tuotteet
 • asiakkaat
 • erilaiset tositteet
 • matkalaskut 
 • työaikatiedot
 • palkkaperusteet. 

Millaisia tietoja Netvisorista voidaan viedä toisiin järjestelmiin? Listalla ovat mm.

 • varastotapahtumat
 • kirjanpidon tapahtumat
 • osto- ja myyntitilaukset
 • osto- ja myyntilaskut ja niiden suoritukset. 

Lue lisää Netvisorista ja sen integraatiomahdollisuuksista

Tilaa Azetsin uutiskirje. Saat mm. uusimmat blogimme, tiedot lakimuutoksista, webinaarikutsut ja asiantuntijoidemme kirjoittamat oppaat suoraan sähköpostiisi.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

post author

Kirjoittajasta Azets Finland

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.