Robotiikka talous­prosesseissa kurssi oli menestys

Taloushallinto | 27.01.2020

Kirjoittaja Azets Finland

Azets järjesti ammattikorkeakoulu Haaga-Helian kanssa syksyn 2019 aikana yhteistyökurssin ”Robotiikka Talousprosesseissa”, joka liittyi robotiikkaan, tekoälyyn ja taloushallinnon prosessien tehostamiseen. Kurssin aikana oli sekä Haaga-Helian opettajien opetusluentoja että Azetsin asiantuntijoiden pitämiä luentoja. Azetsin asiantuntijoiden kolmella luennoilla kiinnostuksen kohteena olivat erityisesti todelliset case-esimerkit taloushallinnon arjesta. Kurssilla oli noin 20 opiskelijaa, jotka jaettiin seitsemään eri ryhmään kurssilla toteutettua tehtävää varten. Kurssi on suunnattu liiketalouden Raha ja Talous -koulutusohjelmassa opiskeleville.

UiPath-robottiohjelma tutuksi

Ensimmäisellä Azetsin vetämällä luennolla asiantuntijamme Tuomas Kyheröinen kertoi opiskeljoille robotiikan perusteista. Luennolla käsiteltiin muun muassa, miten Azetsilla hyödynnetään robotiikkaa, jonka lisäksi Tuomas opetti opiskelijoille UiPath-robottiohjelman käyttöä. Opiskelijat saivat loppuharjoituksena hakea ohjelmalla valuuttakurssit Suomen keskuspankin sivuilta ja tallentaa ne Exceliin.

Tuomas ohjelmistorobotiikka -kurssilla.jpg    

                      

Ohjelmistorobotiikka taloushallinnon ja palkanlaskennan prosesseissa

Toisen luennon aiheena oli ohjelmistorobotiikka taloushallinnon ja palkanlaskennan prosesseissa. Luennolla Azetsin Netta Pynnönen ja Ville Korkala kävivät läpi erilaisia taloushallinnon ja palkanlaskennan prosesseja ja niiden kehitystä viime vuosina sekä odotuksia tulevasta. Lisäksi esittelimme case-esimerkkejä siitä, miten robotiikkaa on hyödynnetty mm. matkalasku- ja ostolaskuprosessissa, palkanlaskennassa ja sisäisten projektien hallinnassa.

Kurssin lopputehtävänä oppilaita pyydettiin case-tehtävän pohjalta rakentaa taloushallinnon prosessit kuvitteelliselle yritykselle. Viimeisellä luennolla opiskelijoiden vastaukset käytiin läpi Azetsin asiantuntijoiden kanssa sekä vertailtiin vastauksia Azetsin mallivastaukseen. Todelliseen konsultin työhön saatiin myös hieman tuntumaa, kun oppilailla oli mahdollisuus välissä esittää kuvitteelliselle asiakkaalle lisäkysymyksiä annetun case-materiaalin täydentämiseksi.

Yhteistyökurssin avulla halusimme edistää toimialamme tunnettavuutta ja antaa opiskelijoille kuvan siitä, millaista on työskennellä modernin taloushallinnon parissa. Lisäksi saimme yrityksenä loistavan mahdollisuuden tutustua tulevaisuuden osaajiin ja kuulla nuorten opiskelijoiden tuoreita ideoita, miten taloushallinnon prosesseja voisi vielä entisestään tehostaa.

Haaga-Heliassa kiinnostus robotiikkaan suurta

Haaga-Helian opettajan Susanna Honka kuvailee kurssia: ”Kiinnostus kurssia kohtaan oli suurta, myös muista koulutusohjelmista oli runsaasti ilmoittautuneita eivätkä kaikki mahtuneet kurssille. Talousasiantuntijoiden rooli on muuttumassa enemmän data ja teknologia painotteisemmaksi, joten prosessien ja teknologioiden ymmärtäminen korostuu tulevaisuudessa. Opiskelijat halusivat myös kasvattaa osaamista ohjelmistorobotiikan saralta. He kokivat Azetsin osallistumisen arvokkaana, koska pääsivät näkemään, kuinka opetettavaa asiaa käytännössä toteutetaan. UiPath harjoitukset toivat mielenkiintoisen lisän kurssille sekä ponnahduslaudan ohjelmistorobotiikan maailmaan.”

Kiitos Haaga-Helialle ja innokkaille opiskelijoille!

Lue lisää ohjelmistorobotiikasta Azetsilla.

Tilaa Azetsin uutiskirje sähköpostiisi

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

post author

Kirjoittajasta Azets Finland

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.