Partainen mies allekirjoittaa sopimusta
 
 
 

Osakassopimusten sudenkuopat

Webinaaritallenne

 

Näin laadit yhden yrityksesi tärkeimmistä sopimuksista

Osakassopimus on yksi yhtiön tärkeimmistä sopimuksista. Hyvä osakassopimus varautuu osakkaiden erimielisyyteen ja tarjoaa työkaluja ristiriitojen ratkaisemiseksi. Osakassopimuksella sovitaan osakkeenomistajien väliset pelisäännöt ja varmistetaan yhtiön toimintakyky eri tilanteissa. Hieman kärjistettynä voi sanoa, että aina kun yrityksellä on useampi osakkeenomistaja, tulisi osakkeenomistajien välillä olla myös osakassopimus.

Osakassopimuksen laatimisessa on kuitenkin monenlaisia sudenkuoppia, jotka kannattaa ottaa huomioon. Muun muassa huolimattomasti muotoillut sanamuodot, muuttuvat omistussuhteet tai lainsäädännön muutokset voivat merkitä sitä, että osakassopimus saa aikaan odottamattomia, jopa haitallisia vaikutuksia.

Webinaarissa asiantuntijamme Reijo Korpela ja Totti Hämäläinen käyvät läpi osakassopimuksen sudenkuoppia. Saat arvokasta tietoa osakassopimusten ongelmakohdista, esimerkkejä hyvistä osakassopimuksen ehdoista ja huomioita viimeaikaisista osakassopimuksia koskevista lakimuutoksista ja oikeustapauksista. Käsittelemme myös osakassopimuksen ja verotuksen tärkeitä yhtymäkohtia.

Webinaari sopii sinulle, joka kaipaat selkokielistä lisätietoa osakassopimuksista, et ole päivittänyt osakassopimustasi hetkeen tai pohdit osakassopimuksen laatimista.

 

Webinaarissa äänessä

Reijo Korpela

Reijo Korpela

Senior Consultant
Reijo toimii vastuullisena neuvonantajana Azetsilla yhtiöverotuksen saralla. Reijolla on yli 30 vuoden kokemus taloushallinnon, tilintarkastuksen ja verotuksen kysymyksistä.
Totti Hämäläinen

Totti Hämäläinen

Legal Advisor
Totti toimii Azetsilla juristina tarjoten neuvontaa yhtiö-, vero- ja sopimusasioissa. Totilla on useamman vuoden kokemus sekä pienten yhtiöiden että pörssiyritysten kanssa työskentelystä.

Katso webinaaritallenne jättämällä yhteystietosi

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.