Työpöytä
 
 
 

Korsisaari

Referenssitarina

Uusilla järjestelmillä ja prosesseilla tehoa Korsisaaren talous- ja palkkahallintoon

 

Korsisaari on perheomisteinen yhtiö, joka tarjoaa liikkumisen palveluita 4-68 paikkaisilla takseilla ja linja-autoilla lähes 100 vuoden kokemuksella. Kun Korsisaari etsi kumppania, joka tarjoaisi ratkaisut talous- ja palkkahallintoon, luotti se Azetsin kykyyn tuottaa toimivat ratkaisut yrityksen haasteellisiin tarpeisiin. 

 

korsisaari logo.png

Korsisaarella haluttiin aidosti tekijöiden tarpeisiin sopiva ratkaisu ja koko heidän taloustiiminsä osallistui kumppanin valintaan. 

“Azetsista meille tuli tunne, että me olemme tärkeitä asiakkaana. Olimme listanneet meille oleellisia asioita, joita käsiteltiin valintaprosessissa ja saamiemme vastausten perusteella luotimme Azetsin kykyyn tuottaa meille toimiva järjestelmä ja kunnostaa prosessit”, kertoo Korsisaaren talouspäällikkö Petteri Mussalo ja jatkaa, “olin myös keskustellut Azetsista vuosien varrella kollegoitteni kanssa ja kokemukset olivat pelkästään hyviä.”

Taloushallinto- ja palkkahallinto-ohjelmistojen käyttöönotot saman katon alta

Korsisaaren haasteena olivat vanhentuneet taloushallinto- ja palkkajärjestelmät, manuaaliset prosessit sekä eri järjestelmiin sirpaloitunut tieto muun muassa laskutuksen ja palkkahallinnon osalta. Mussalo totesi, että yksi ohjelmisto ei riitä kattamaan kaikkia yrityksen tarpeita koko talous- ja palkkahallinnon osalta, vaan eri toimintoihin tarvitaan erilaisia järjestelmiä. Prosesseja uudistettiin kaikkien järjestelmien osalta Azetsin avustuksella. Azetsilta osaamisen sai kätevästi saman katon alta ja tieto kulki hyvin.

“Meillä saattoi olla iltapäivällä palaveri ja aamulla Azets oli jo hoitanut sovitut asiat. Asiat tapahtuivat kuin ne tehtäisiin ’online’, suoraan keskustelun aikana”, sanoo Mussalo. Hän lisää: “Oli hienoa, että Azetsin asiantuntijat oli oikeasti varattu meidän projektiamme varten. Siten edistystä tuli joka päivä.”

Taloushallintoa yhtenäistettiin ja automatisoitiin

Taloushallinnon ohjelmistoksi valikoitui Netvisor, johon integroitiin useampia järjestelmiä tietojen yhdistämiseksi ja käsittelyn automatisoimiseksi. Käyttöönoton yhteydessä muun muassa yhtenäistettiin Korsisaaren eri yhtiöiden tilikartat, muutettiin kirjauskäytäntöjä ja vähennettiin tilien määrää. Koko sisäinen laskenta uudistettiin samalla: tehtiin laskenta- ja seurantakohteita sekä rakennettiin hierarkia. 

Mussalo kuvaa käyttöönottoprojektia kokonaisuudessaan: “Olisimme voineet tehdä 1-1,5 vuotta pohjatyötä, mutta nyt kaikki hoidettiin käyttöönottoprojektin yhteydessä. Saimme Azetsilta ohjeita, mitä muutoksia meidän tulee tehdä omiin järjestelmiimme.” Hän jatkaa: “Tämä oli massiivinen tietojärjestelmähanke kaikkinensa. Kaikki toimii kuten pitää ja käyttöönoton jälkeen mitään muutoksia ei ole ollut tarpeen tehdä.”

Haasteellinen palkanlaskenta toteutettiin onnistuneesti

Korsisaaren monipuolinen kattava palvelutarjonta pitää sisällään linja-autoliikenteen lisäksi, mm. taksipalvelun, erityiskuljetuksia ja omia aikataulutettuja säännöllisiä kuljetuksia yrityksille. Palkkaan vaikuttaa myös muun muassa millaista ajoa kuljettaja ajaa sekä mihin kellonaikaan ja minä viikonpäivänä kuljettaja työskentelee. Tämä johtaa siihen, että erilaisia palkkatyyppejä on yli 70 eri laista ja palkanlaskenta on haastavaa. 

Monia asioita jouduttiin määrittelemään uudelleen, koska pohja, josta lähdettiin liikenteeseen, oli sekava. Azets oli tässä apuna ja Mussalo on tyytyväinen Azetsin toimialaosaamiseen: “Azetsin asiantuntija otti todella hyvin hanskaan, miten palkat meillä lasketaan. Hän pystyi täysin sujuvasti keskustelemaan 25 vuotta Korsisaarella työskennelleen palkanlaskijan kanssa.” 

Se oli vaikuttavaa tekemistä”, summaa Mussalo Azetsin kanssa työskentelyä.

puhelin ikoni    Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynti palvelee sinua numerossa 010 756 4500 ja sähköpostitse osoitteessa myynti@azets.com.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.