pk-yrittäjä mies
 
 
 

Azets-yritysbarometrin 2021 tulokset

Azetsin yritysbarometriin vastasi 760 johtajaa

Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Iso-Britannian pk-yrityksistä kaksi kolmannesta (68%) uskoo talousnäkymien parantuvan seuraavan 12 kuukauden aikana

Suomalaiset pienet ja keskisuuret yritykset suhtautuivat tulevaisuuteen kyselyyn osallistuneista maista kaikkein luottavaisemmin: 75 prosenttia suomalaisista pk-yrityksistä uskoi talouden paranevan seuraavan 12 kuukauden aikana. Yli puolet pk-yrityksistä (56%) aikoo investoida liiketoimintaansa seuraavan vuoden aikana.

Huolimatta luottavaisesta suhtautumisesta yleiseen talouskehitykseen ja yrityksen omaan liikevaihtoon, suomalaiset pk-yritykset ovat rekrytointien suhteen kaikkein varovaisimpia – 42 prosenttia ei suunnittele rekrytoivansa yhtään henkilöä seuraavan 12 kuukauden aikana. Tanskalaisista rekryjarrua painaa vain 22 prosenttia pk-yrityksistä.

Suomalaisten varovaisuus näkyy myös investointisuunnitelmissa, sillä 38 prosenttia suomalaisista pk-yrityksistä ei aio tehdä investointeja seuraavan vuoden aikana. Ruotsissa riittää investointihalukkuutta, sillä vain 19 prosenttia ei aio investoida.

Lataamalla raportin saat lisää hyödyllistä tietoa pk-yritysten näkemyksistä eri markkina-alueilla ja case-yritysten haastattelut.

Voit ladata raportin myös englanninkielisenä tästä linkistä

Tilaa tutkimusraportti tästä sähköpostiisi

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

Johtavan talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoavan Azetsin tekemä yritysbarometri julkaistiin 9.8.2021. Kyselyssä haastateltiin 760 johtajaa Pohjoismaissa ja Isossa-Britanniassa yrityksistä, joiden liikevaihto on korkeintaan 60 miljoonaa euroa ja/tai henkilöstömäärä korkeintaan 250.