Vinkit lomalta palaavalle toimitusjohtajalle

Taloushallinto | 27.07.2022

Kirjoittaja Azets Finland

Toimitusjohtaja, tervetuloa takaisin töihin!

Mitä kesän lopussa, toisen vuosipuoliskon alkaessa kannattaa nostaa työpöydälle tarkasteluun? Toimitusjohtaja, huomioi ainakin nämä asiat:

1. Käy läpi tilannepäivitys. Missä mennään liiketoiminnan eri osa-alueilla? Loman jälkeen pääset parhaiten kartalle käymällä keskustelut eri osa-alueista vastaavien henkilöiden kanssa. Esimerkiksi, onko liiketoiminnoissa tapahtunut loma-aikana asioita, joista on hyvä olla tietoinen? Kokonaiskuva auttaa keskittämään huomion oikeisiin asioihin.

2. Vilkaise pankkitiliä. Onko kassa kunnossa ja rahoitus oikealla tasolla? Vaikka kauppa kävisi, niin lomapalkat ja -rahat verottavat tilejä ja tilanne voi olla erilainen kuin pelkkien myyntilaskujen perusteella kuvittelisi. 

Videolla kerromme esimerkkejä haasteista kassavirran kanssa ja miksi se pitää ottaa haltuun. Tutustu kassavirran laskenta -palveluumme

3. Tarkastele tavoitteita. Miltä alkuvuosi näyttää  suhteessa tavoitteisiin? Maailman tilanne on saattanut muuttua tavoitteiden asettamisen ja nykyhetken välillä niin paljon, että tarvitaan toimia. Pohdi muutoksia ja linjaa tavoitteet budjetin kanssa. Mitä vaatii, että tavoitteisiin päästään. Esimerkiksi, mitä investointeja tarvitaan. 

Pohdi myös, mitkä ovat liiketoiminnan vastuullisuustavoitteet, onko jotain mitä tulevalle vuodelle halutaan asettaa? Huomioi myös asiakkaidesi toiveet vastuullisuudesta ja mahdollisesti nousevat sertifikaattivaatimukset.

4. Ole yhteydessä tärkeimpiin asiakkaisiin ja kysy heidän kuulumisiaan. Miten vuoden ensimmäinen puolikas on sujunut ja millaiset ovat syksyn sekä seuraavan kevään suunnitelmat?  

5. Kysy henkilökunnan kuulumiset. Miten kesä sujui ja miltä syksyn alku tuntuu, onko kaikki työpaikalla hyvin? Ovatko kaikki kartalla yrityksen tavoitteista ja mitkä ovat odotukset heitä kohtaan? Tarkastele ja arvioi avainhenkilöiden sitoutuneisuutta.

6. Keskustele toimittajien kanssa. Kertaa omat tavoitteesi heille sekä varmista toimitusketjun toimivuus. Onko esimerkiksi jossain prosessissa parantamisen varaa?

Azets voi auttaa yrityksesi taloudellisen tilanteen arvioimisen kanssa ja voimme huolehtia esimerkiksi kirjanpidosta puolestasi. 

Tilaa Azetsin uutiskirje. Saat mm. uusimmat blogimme, tiedot lakimuutoksista, webinaarikutsut ja asiantuntijoidemme kirjoittamat oppaat suoraan sähköpostiisi.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

post author

Kirjoittajasta Azets Finland

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.