Kaksi ihmistä kättelee, työyhteisösovittelu
 
 
 

Työyhteisösovittelu on tehokas apu konfliktien ratkaisuun

Autamme löytämään ratkaisun haastavaan tilanteeseen ja rakentamaan luottamusta osapuolten välille.

jätä yhteydenottopyyntö

 

Siellä missä on ihmisiä, on myös maaperä ristiriitatilanteille. Työyhteisöissä konfliktien varhaiseen ratkaisemiseen kannattaa panostaa, sillä hoitamattomat ristiriitatilanteet ja jännitteet ovat kallis ja terveyttä uhkaava työturvallisuusriski. Pitkittyneenä kahden osapuolen välisestä konfliktista voi kehittyä myös työyhteisöä laajemmin koskeva ongelma.

Työyhteisösovittelu on tehokas ja tuloksellinen sovitteluprosessi

Työyhteisösovittelu on tehokas ja tuloksellinen prosessi työyhteisöjen erilaisten ristiriitojen ja jännitteiden selvittämiseen. Sovittelussa puolueeton sovittelija auttaa osapuolia itse löytämään konfliktiin ratkaisun. Tulokset alkavat näkyä yleensä heti sovittelun jälkeen, joten sovittelu maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Sovittelussa fokus on tulevaisuudessa ja siinä, miten yhteisössä voidaan jatkossa toimia toisten näkökulmaa paremmin ymmärtäen. Sovitteluprosessissa autamme löytämään ratkaisut paitsi akuuttiin konfliktiin myös kasvattamaan avoimuutta ja luottamusta osapuolten välillä, mikä mahdollistaa sujuvamman yhteistyön tulevaisuudessa.

Työyhteisösovittelu käynnissä

 

discuss.png

Sovitteluprosessin vaiheet

Ennen työyhteisösovitteluprosessin käynnistämistä kartoitamme, keitä kaikkia tilanne koskee ja keiden tulisi olla mukana sovittelussa. Työyhteisösovittelun kohteena voi olla kaksi ihmistä, tiimi tai suurempi ryhmä.  

Sovitteluprosessi käynnistyy tilaisuudella, jossa informoidaan sovitteluun osallistuvia henkilöitä sovitteluprosessin vaiheista ja sovittelun tarkoituksesta. Tämän jälkeen sovittelijamme muodostaa tilanteesta kuvan haastattelemalla riidan osapuolia erikseen. Haastattelujen tarkoitus on valmistaa osallistujia yhteiseen tapaamiseen ja rakentaa luottamusta sovittelijan ja asianosaisen välille.

Varsinaisissa sovittelutapaamisissa sovittelijamme auttaa riidan osapuolia ja tarvittaessa koko yhteisöä löytämään itse tilanteeseen ratkaisun. Kun yhteisymmärrys on syntynyt, laaditaan sopimus siitä, millä tavoin kukin toimii jatkossa toisin. Määräajan kuluttua tavataan uudelleen ja katsotaan, miten tilanne on kehittynyt. Tarvittaessa työyhteisösovittelua jatketaan.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.