Ulkoistettu HR yrityksellesi

Ulkoistettu HR-palvelumme varmistaa, että yrityksesi henkilöstöasiat hoidetaan sujuvasti ja asiantuntemuksella, ja sinä voit keskittyä omaan liiketoimintaasi.

 

Ulkoistettu HR - joustava ratkaisu yrityksesi HR-tarpeisiin

Ulkoistettava kokonaisuus sovitaan yhdessä - löydämme sinulle ratkaisun, joka sopii yrityksesi tilanteeseen parhaiten: joskus ratkaisu on täysipäiväinen tai osa-aikainen asiantuntija, joskus tarpeen mukaan hyödynnettävä neuvontapalvelu tai vastuu yhdessä sovitusta HR:n asiakokonaisuudesta.

Tälläkin hetkellä lähes 40 yrityksen HR hoidetaan kokonaan tai osittain Azetsin asiantuntijoiden toimesta. Asiantuntijamme voi toimia esimerkiksi seuraavissa rooleissa:

Pääkäyttäjä: HR- tai työaikajärjestelmän ylläpito ja neuvonta

Palkanlaskennan yhteyshenkilö: Palkanlaskentaan tarvittavan materiaalin kokoaminen, tarkistus ja toimittaminen palkanlaskennan kumppanille. Toteutamme myös palkanlaskentaan liittyvien prosessien kehittämistä.

Koulutuskoordinaattori: muun muassa koulutusten organisointi, yhteistyökumppaneiden kartoitus, koulutustilaisuuksien järjestely, yhteenveto palautteista, oppisopimukset, oppilaitosyhteistyö

HR-asiantuntija (henkilöstöpäällikkö, HR-koordinaattori), esimerkiksi:

 • esimiesten ja henkilöstön neuvonta
 • työhyvinvointi
 • kehityskeskustelukäytännöt
 • irtisanomistilanteet
 • rekrytointiasiat
 • johtoryhmätyöskentely
 • osaamisen kehittäminen ja koulutukset
 • päivittäiset työsuhdeasiat, työsuhde-edut, työterveyspalvelut, työaikakysymykset
 • henkilöstökäsikirjan tms. materiaalien laatiminen

Hyvinvointia tukeva kulttuuri ja käytännöt

 • Työn ja vapaa-ajan tasapaino
 • Työsuojelutarkastukseen varautuminen
 • Sopiva työterveyshuolto- tai eläkeyhtiökumppani
 • Esimiestyön ja johtamisen kehittäminen

Miten voisimme parhaalla tavalla tukea työntekijöidemme jaksamista ja hyvinvointia?

Tuuli vastaa:

”Työhyvinvoinnin kokonaisuuteen vaikuttavat monet tekijät. Hyvinvointi ei välttämättä maksa rahaa, vaan syntyy myös hyvän yhteisön ja esimiestyön vaikutuksista. Vaikka jokainen yksilö on viime kädessä itse vastuussa hyvinvoinnistaan, yrityksenne voi kannustaa ja tukea työntekijöitänne pitämään huolta terveydestä ja työkyvystä. Esimerkiksi työterveyshuollon kumppanin valinnalla on merkitystä, samoin mitä etuja tarjotaan. Työhyvinvoinnin keskiössä ovat myös motivaatio ja siihen vaikuttava työn merkityksellisyys." 

 Tuuli Hämäläinen

Tuuli Hämäläinen
HR Advisor
puh. +358 50 307 3273
tuuli.hamalainen@azets.com

Sopimukset ja ohjeet

 • Työsopimus ja johtajasopimus
 • Työtodistus
 • Henkilöstökäsikirja
 • Autopolitiikka ja matkustusohje

 

Pitäisikö meidän noudattaa jotain työehtosopimusta? 

Katriina vastaa:

”Jos alalla on niin sanottu yleissitova työehtosopimus, on kaikkien alalla toimivien työnantajien noudatettava sitä. Kaikki yleissitovat työehtosopimukset löytyvät Finlexistä. Alalla voi olla myös työehtosopimus, joka ei ole yleissitova. Työnantajan on noudatettava tällaista sopimusta, mikäli se kuuluu sopimuksen solmineeseen työnantajaliittoon. Tällaista työehtosopimusta kutsutaan normaalisitovaksi työehtosopimukseksi." 

 
 

Katriina Huhtala

Katriina Huhtala
Legal Advisor
puh. +358 50 597 5066
katriina.huhtala@azets.com

Haluaisitko, että HR työskentelisi toimitiloissasi tai osana tiimiäsi? Tutustu HR-osaajien vuokrapalveluumme.

Kaipaatko neuvoja satunnaisesti ja nopeasti? HR Help-neuvontapalvelumme auttaa puhelimitse tai sähköisesti.

Tarvitsetko työsuhdejuridista osaamista? Tutustu työsuhdejuristeihimme.

Tarvitset apua henkilöstöasioissa, mutta et tiedä mistä aloittaa? Me autamme, jutellaan lisää.

Liikuntakeskus Hukka saa tukea ulkoistetulta HR-asiantuntijalta

Liikuntakeskus Hukka on oululainen perheyritys, joka tarjoaa kattavia liikuntapalveluita jäsenilleen Oulun alueella. Voimakkaan kasvun seurauksena yrityksessä koettiin tarpeelliseksi lisätä henkilöstöjohtamisen osaamista: lisääntynyt kiire, esimiestyön paineet ja sisäisten prosessien tarve näkyivät jokapäiväisessä työssä. Toisaalta vaakakupissa painoivat hyvän henkilöstöjohtamisen tarpeellisuus kilpailukyvyn ylläpitämiseen ja kasvun tukemiseen, toisaalta kustannustietoisuus HR-johtajan palkkaamisen osalta.  

Hukka valitsi kumppanikseen Azetsin, ja yhteistyöhön lähdettiin kartoittamalla henkilöstöjohtamisen nykytilanne ja kehitystarpeet. Kartoituksen perusteella lähdettiin yhdessä kehittämään mm. mittaristoa ja johtamisen tapaa. Konkreettinen lopputulema kartoituksesta oli henkilöstökäsikirja, joka toi yhtenäisen ohjeistuksen yleisimpiin kysymyksiin. Lisäksi esimiehet saivat tuekseen rakentamisvaiheessa ammattimaisen ja verkostoituneen henkilöstöjohtajan, jonka yhteyksien kautta saatiin tukea useisiin käytännön toimenpiteisiin. Nyt yrityksen siirryttyä ylläpitovaiheeseen Azetsin HR-ammattilainen tai työsuhdejuristi ovat puhelinsoiton tai meilin päässä, ja auttavat tarvittaessa. Ongelmat ratkaistaan nopeasti, ja Azetsin kautta on mahdollisuus saada laajempaakin tukea kehittämistyöhön.

Liikuntakeskus Hukka logo

 

Lue myös asiakkaamme Holvin referenssitarina siitä, miten HR hoituu heillä kokeneemman kollegan tuella.

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.