Azets-yritysbarometri
 
 
 

Azets-yritysbarometri

Uusimmat tutkimustulokset Azets-yritysbarometrin 2024 toiselta kierrokselta nyt esittelyssä alla.

Varovaista optimismia ilmassa 

Liiketoiminnan huolenaiheet vähentyneet Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Irlannissa ja UK:ssa

Toinen Azets-yritysbarometrin kolmesti vuodessa toteutettavasta mittauksesta, joka kattaa yli 2400 yrityspäättäjän tuoreimmat liiketoimintaan liittyvät näkemykset, on nyt julkaistu. Katsaus sisältää taloudellisen näkymän, taloudellisen suorituskyvyn ja nousevat uhkat ja mahdollisuudet liiketoiminnalle.

Autamme yrityksiä menestymään ja saavuttamaan tavoitteensa. Azets-yritysbarometri tarjoaa yritysjohtajien näkemyksen nykyisestä ja tulevasta liiketoimintaympäristöstä Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Norjassa, Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Tutustu uusimpiin tutkimustuloksiin

Tutustu alla olevaan interaktiiviseen raporttiin, jossa voit räätälöidä näkymiä liikevaihdon, työntekijöiden määrän, maan ja toimialan mukaan. Raportti sisältää tietoa liiketoiminnan trendeistä, taloudellisesta näkymästä, taloudellisesta suorituskyvystä ja nousevista uhkista ja mahdollisuuksista. Parhaan käyttäjäkokemuksen raportin ominaisuuksiin saat pöytäkoneen selaimella.

Azets-yritysbarometri2.png

Tutkimuksen tärkeimmät löydökset

  1. Varovaista optimismia ilmassa: Azets-yritysbarometrin vastaajat ovat edelleen varovaisen optimistisia tulevaisuuden talousnäkymien suhteen. Pienemmät yritykset, osin suppeampien resurssien vuoksi, ovat edelleen pessimistisempiä verrattuna suurempiin, isommat resurssit omaaviin kilpailijoihinsa nähden.

  2. Vakaa taloudellinen suorituskyky: Kevään Azets-yritysbarometri osoittaa, ettei merkittäviä muutoksia yritysten taloudellista suorituskykyä arvioitaessa ole tapahtunut edelliseen, alkuvuonna toteutettuun kyselyyn verrattuna. Yritysjohtajien arviot taloudellisesta suoriutumisestaan ovat hieman arviointiasteikon keskiarvon optimistisemmalla puolella. Suuremmat yritykset ovat varmempia taloudellisesta suorituskyvystään kuin pienemmät, mikä hyvin heijastaa talousnäkymien yleistä trendiä.

  3. Strateginen, kasvukeskeinen ajattelutapa: Yritysten asenne on edelleen proaktiivinen, ja ne pyrkivät sopeutumaan liiketoimintavaatimuksiin, kuten digitaalisen muutoksen, kyberturvallisuuden ja vastuullisuuden vaatimuksiin. Samalla yritysjohtajilla on realistinen näkemys yritykseen kohdistuvista ulkoisista taloudellisista vaikutuksista, ja pisteet pysyivät lähes muuttumattomina edelliseen kyselyyn verrattuna, mikä osoittaa vakaata ja johdonmukaista toimintaa jatkuvien haasteiden keskellä.

  4. Liiketoiminnan huolenaiheet vähentyneet: Liiketoimintaan liittyvä huolestuneisuus on laskenut monilla osa-alueilla verrattuna edelliseen kyselyyn. Vaikka geopoliittinen epävarmuus on edelleen merkittävä huolenaihe, sen huolipisteet ovat laskeneet. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka yritykset toimivat haastavassa kansainvälisessä ympäristössä, heidän huolestuneisuutensa on jonkin verran lieventynyt.

  5. Sukupolvenvaihdossuunnittelu on edelleen sokea piste: Suurten ja pienempien yritysten välillä on edelleen selkeä ero sukupolvenvaihdossuunnittelussa. Suuremmat organisaatiot ovat tässä pienempiä suunnitelmallisempia. Suunnittelu on erityisen alhaista suomalaisten yritysten keskuudessa.

  6. Kyberturvallisuusongelmat lisääntyvät: Aiempaa useammat yritykset kertovat kokeneensa kyberturvallisuusongelmia viimeisen 12 kuukauden aikana. Kuitenkaan suurin osa yrityksistä ei edelleenkään raportoi ongelmista. Tämä saattaa viitata ennemmin tietoisuuden kuin ongelmien puuttumiseen.

  7. 10–12 kuukauden kassavirtaennusteet: Yritykset keskittyvät niin lyhyen kuin keskipitkän aikavälin kassavirtaennusteisiin, ja suuremmat yritykset suunnittelevat talouttaan yleensä pidemmälle eteenpäin kuin pienemmät. Ero johtuu todennäköisesti suurempien organisaatioiden kompleksisuudesta, isommista resursseista ja pitkän aikavälin suunnittelun vaatimuksista.

  8. Yritykset varautuvat tulevaan: Vastaajat raportoivat yleisesti investoivansa digitalisaatioon, kyberturvallisuuteen ja työntekijöistä kiinni pitämiseen. Suuret yritykset korostavat digitaalista muutosta, kun taas pienet yritykset tasapainoilevat kasvun ja turvallisuusasioiden välillä.

  9. Osaamisen saamisen ja osaajien pitämisen välillä kuilu: Yritykset ovat luottavaisempia huippuosaajien pitämiseen yrityksessä verrattuna uusien huippuosaajien houkuttelemiseen yritykseen. Suurissa yrityksissä on pienempiä korkeampi luotto sekä osaajien houkuttelemisen että pitämisen suhteen.

  10. Osaamisen johtamisen kolme haastetta: Palkkaus, osaajista kilpailu ja osaamisvaje aiheuttavat merkittäviä haasteita yritysten henkilöstöjohtajille, ja näiden haasteiden suuruusluokka vaihtelee yrityksen koon mukaan. Keskikokoiset yritykset näyttävät kamppailevan eniten osaamiseen liittyvien kysymysten kanssa.

Lue myös: Suomalaisyritykset eivät varaudu sukupolvenvaihdokseen: 37 prosenttia ei ole uhrannut seuraajasuunnittelulle ajatustakaan

Edellisen tutkimuskierroksen tuloksiin pääset tutustumaan tästä

Azets-yritysbarometri1.png

puhelin ikoni    Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynti palvelee sinua numerossa 010 756 4500 ja sähköpostitse osoitteessa myynti@azets.com.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava kansainvälinen toimija, jolla on yli 7 000 työntekijää sekä yli 600 kumppania. Palvelemme 120 000 asiakasta Isossa-Britanniassa, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Romaniassa. Autamme asiakkaitamme keskittymään liiketoimintaansa ja saavuttamaan tavoitteensa.

Ohjelmistot | Talous | Palkat | HR ja Rekrytointi | Advisory-palvelut