Nainen lukee tabletilta
 
 
 

Varmista jatkuvuus tuellamme

Johtajuus mitataan haastavina aikoina. Vaikka kaikista tärkeintä on pitää huolta ihmisten terveydestä, organisaatioissa huoli suuntautuu juuri nyt toiminnan jatkuvuuteen.

 

Kokosimme tälle sivulle näkemyksemme toimenpiteistä ja asioista, joita nyt kannattaa harkita erityyppisissä ja -kokoisissa organisaatioissa sekä annamme käytännön vinkkejä toimintaan. 

Kun tarvitset tukea, ota yhteyttä sivun alareunan lomakkeen kautta tai soita meille. Palvelumme toimivat etätyöratkaisuja hyödyntäen. 

Yritystoiminnan jatkuvuuden turvaaminen talouden näkökulmasta

Vinkkimme talouden turvaamiseen:

 

Skaalautuvat HR-palvelut

Organisaatiollesi saattaa olla välttämätöntä löytää ratkaisuja kiinteiden kustannusten joustoon – kaikkia henkilöstöasioita ei tarvitse tehdä itse. Suunnittelussa ja joustoratkaisujen valmistelussa, resursoinnissa sekä kaikissa HR-kysymyksissä saat tukea HR-palvelutiimiltämme, kysy lisää sähköpostitse hrhelpfinland@azets.com. Lue lisää HR-help -palvelusta.

 

Lomautukset ja irtisanomiset

Tässä poikkeustilanteessa moni yritys päättää käynnistää yhteistoimintamenettelyn. Tiivistimme YT-lain keskeiset luvut oppaaksi, jonka voit ladata veloituksetta. Kun tarvitset konsultaatiota ja juridista tukea lomautusten vastuullisessa toteuttamisessa, työsuhdelakimiehemme Katriina Huhtala ja Mika Pahlsten ovat tukenasi.

Tiivistimme YT-lain keskeiset luvut tähän oppaaseen. 

Yt-menettely muutostilanteissa opas

Lataa opas

Arjen sujuvoittaminen ja kehittäminen

Nyt eletään poikkeustilanteessa, jonka lopullisia vaikutuksia kukaan ei tiedä. Moni asia peruuntuu, siirtyy tai perustekeminen täytyy osittain keskeyttää. Yhtäkkiä henkilöstöllä on aikaa. Samalla kun nopeasti karsii välttämättömiä menoja, kannattaa pohtia olisiko nyt oikea hetki panostaa palveluiden ja osaamisen kehittämiseen, ja näin purkaa vuosien varrella kasaantunutta kehitysvelkaa.

 

piirroskuva mies täyttää lomaketta

Vinkkimme arjen johtamiseen poikkeustilanteessa:

1. Happinaamari ensin itselle. Rauhallisuutesi on avain toimivaan arkeen työyhteisössä.
2. Selkeytä itsellesi kriittiset työtehtävät ja toiminnan kannalta välttämättömät resurssit.
3. Tee arjen johtamisesta ensin itsellesi selkeä roadmap.
4. Jaa hyvin jäsennelty työnjako/ ohjeistus/ to do-listaus työntekijöille.
5. Kirkasta päämäärä ja matka sinne. Kerro mitä tehdään ja miten tehdään.
6. Sovi säännölliset etäpalaverit koko porukan kesken ja ylläpidä aktiivista yhteyttä tiimiläisiisi, jotta tiedät miten kukin voi. Näin voit tarvittaessa tehdä nopeitakin muutoksia resurssointiin.
7. Korosta, että olet apuna kun tarvitaan. Rauhoita työntekijöitäsi.
8. Pidä itsestäsi huolta. Jos sairastut, lopeta työnteko ja keskity paranemiseen.
 

Mikä muuttuu vuorovaikutuksen siirtyessä etäyhteyksiin?

 
Sanattomat viestit jäävät saamatta kuten ilmeet, eleet ja äänenpainot, jotka muodostavat henkilökohtaisessa kontaktissa suuren osan viestin sisällöstä. Chatissa ja pikaviestimissä kuten Whatsappissa, Microsoft Teamsissa ja Google Hangoutsissa meille jäävät käyttöön vain sanat. 
 
Kuitenkin teksti välittää asennetta ja fiilistä meidän huomaamattamme. Miltä kuulostaa esimerkiksi: “Kalenteriin ei mahdu mitään ennen toukokuuta.” verrattuna: “Sovitaanko tapaaminen toukokuulle?” Ensimmäinen kuulostaa tuskaisen ylikuormittuneelta ja jälkimmäinen sen sijaan on selkeä, suora ja neutraali.
 
Virtuaalivalmennuksillamme saat vinkkejä onnistuneeseen kommunikaatioon sekä chatissa ja pikaviestimissä että video- ja virtuaalipalavereissa. 
 
Lataa opas ja harjoittele etäjohtamisen taitoa oppaastamme löytyvän työkalun avulla. 
 
Etäjohtamisen opas

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.