Tee testi

Kuinka tehokas palkkahallintosi on? Onko se huolella viritetty vai kaipaisiko se parannusta? Tee testi niin saat näkemyksen tilanteesta.

 
 

Sinulla on tehokas ja nykyaikainen palkkahallinto

 

Sinulla on erinomainen käsitys palkkahallintosi työskentelystä, ja tiedät, kuinka paljon ja millaisia ulkoisia tekijöitä sen toimintaan vaikuttaa. Siitä on paljon hyötyä, sillä optimoinnin ensimmäinen askel on aina tietää, mistä aloittaa. Palkkahallintosi ei ole lainkaan yhtä haavoittuvainen varmistettuasi, että saatavilla on prosessikuvauksia, jotka voidaan jakaa kollegoille ja uusille työntekijöille.

Palkkahallinnon henkilöstösi on ajan tasalla uusimmasta lainsäädännöstä ja tietää, mitä alalla tapahtuu. Tämä on olennaista, sillä uusi lainsäädäntö vaikuttaa usein yritysten työtapoihin, eikä palkkahallinto ole tässä asiassa poikkeus.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä – ymmärrät erinomaisesti palkkajärjestelmäsi toimintaa ja varmistat, että se toimii ongelmitta muiden järjestelmien, esimerkiksi kirjanpito-ohjelman kanssa. Useimmissa nykyaikaisissa palkkajärjestelmissä on paljon mahdollisuuksia, joista henkilöstö voi hyötyä, ja on eduksi tietää, miten hyödyntää niitä.

Sinulla on kohtuullinen palkkahallinto, jota voisi parantaa

 

Useimmat palkkahallinnot kuuluvat tähän luokkaan, mukaan lukien omasi. Palkanlaskenta suoritetaan riittävän hyvin joka kuukausi, eikä (selkeitä) virheitä tapahdu. Sinulla on kohtuullisen hyvä käsitys siitä, mitä palkkahallinnon prosesseissa tapahtuu, ja luotat siihen, että henkilöstö sanoo itse, jos tarvitsee panostusta tai osaamisensa kehittämistä. Palkkajärjestelmä vastaa tarpeisiin, ja vaikka joitakin ominaisuuksia ei hyödynnetä, tunnette sen riittävän hyvin, jotta palkat voidaan laskea virheittä joka kuukausi.

Toisin sanoen: Jos se toimii, miksi sitä pitäisi korjata?

Olet kuitenkin tehnyt tämän testin, koska arvelet, että palkkahallinnossasi on vielä tutkimatonta ja hyödyntämätöntä potentiaalia. Me emme epäile, etteikö palkkahallintosi optimoinnissa olisi valtavasti mahdollisuuksia! Oikealla osaamisella ja työkaluilla saavutettavissa on paljon helppoja etuja.

Palkkahallintosi on kipeästi muutoksen tarpeessa!

 

Varmaankin tiesit tämän jo, koska teit testin, ja olet varmaankin pohtinut jokaista kysymystä. Palkkahallintosi kaipaa suursiivousta, jossa tehottomat työtavat raivataan pois ja optimointimahdollisuudet (joita varmasti on) kaivetaan esiin ja hyödynnetään.

Ensin täytyy tunnistaa ja kuvailla palkkahallinnon työtavat ja prosessit. Tässä vaiheessa useat ratkaisevat kysymykset johdattelevat sinut harkitsemaan vaihtoehtoisia tapoja optimointiin ja tehostamiseen.

Oikealla osaamisella ja työkaluilla saavutettavissa on paljon helppoja etuja. Siitä on hyötyä myös työntekijöille, jotka voivat hoitaa tehtävänsä tehokkaammin ja virheettömämmin. Vaikutat myös liiketoiminnan tulokseen säästämällä resursseja ja hyödyntämällä osaamista oikeissa paikoissa.

Opas palkanlaskennan modernisoimiseen

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.