Tee testi 

Toimiiko yrityksesi palkanlaskenta tehokkaasti? Tee testi niin saat näkemyksen tilanteesta. Testin lopuksi voit ladata oppaan hyödyksesi.

 
 

Palkanlaskentasi toimii tehokkaasti ja nykyaikaisesti


Sinulla on erinomainen käsitys palkanlaskentasi nykytilasta ja tiedät, mitkä tekijät vaikuttavat sen toimintaan. Siitä on paljon hyötyä, sillä optimoinnin ensimmäinen askel on aina tietää, mistä aloittaa. Palkanlaskentasi ei ole lainkaan yhtä haavoittuvainen varmistettuasi, että prosessikuvaukset ja työohjeet ovat saatavilla ja ajan tasalla.

Palkkahallinnon henkilöstösi on ajan tasalla uusimmasta lainsäädännöstä ja tietää, mitä alalla tapahtuu. Tämä on olennaista, sillä muuttuva lainsäädäntö vaikuttaa usein yritysten työtapoihin, eikä palkanlaskenta ole tässä asiassa poikkeus.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä – ymmärrät erinomaisesti palkkajärjestelmäsi toimintaa ja varmistat, että se toimii ongelmitta muiden järjestelmien, esimerkiksi taloushallinnon järjestelmän kanssa.

Palkanlaskentasi toimii kohtuullisen hyvin, mutta siinä on parannettavaa 


Useimpien yritysten palkanlaskenta kuuluu tähän luokkaan, mukaan lukien omasi. Palkanlaskenta suoritetaan riittävän hyvin joka kuukausi, eikä varsinaisia virheitä tapahdu. Sinulla on kohtuullisen hyvä käsitys siitä, mitä palkanlaskennan prosesseissa tapahtuu, ja luotat siihen, että asiantuntijat kertovat itse, jos kaipaavat panostusta osaamisen kehittämiseen. Palkkajärjestelmä vastaa tarpeitanne, ja vaikka kaikkia ominaisuuksia ei hyödynnetä, prosessi toimii riittävän hyvin.

Toisin sanoen: Jos se toimii, miksi sitä pitäisi korjata?

Olet kuitenkin tehnyt tämän testin, koska arvelet, että palkanlaskentasi kehittämisessä on vielä hyödyntämätöntä potentiaalia. Me emme epäile, etteikö palkanlaskentasi optimoinnissa olisi valtavasti mahdollisuuksia! Oikeaa osaamista ja työkaluja hyödyntämällä on saavutettavissa merkittäviä hyötyjä.

Palkanlaskentasi on kipeästi muutoksen tarpeessa!


Varmasti arvasit tämän jo testiä tehdessäsi! Palkkahallintosi kaipaa suursiivousta, jossa tehottomat työtavat raivataan pois ja optimointimahdollisuudet (joita varmasti on) kaivetaan esiin ja hyödynnetään.

Ensimmäinen askel on palkanlaskennan nykytilan ja prosessien kuvaaminen. Sen kautta huomaat vaihtoehtoisia tapoja toiminnan optimointiin ja tehostamiseen.

Oikeaa osaamista ja työkaluja hyödyntämällä on saavutettavissa merkittäviä hyötyjä. Siitä on hyötyä myös palkanlaskijoillesi, jotka voivat hoitaa tehtävänsä tehokkaammin ja virheettömämmin. Vaikutat myös liiketoiminnan tulokseen säästämällä resursseja ja hyödyntämällä osaamista oikeissa paikoissa.

Opas palkanlaskennan modernisoimiseen

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.