Verokortit 2019

Henkilöasiakkaiden veroasiointi uudistui marraskuussa 2018, kun Verohallinnon OmaVero-palvelu avautui myös henkilöasiakkaille. Saman aikaan muutoksia tuli myös verokorttiin.
 

Verokortissa on nykyään vain vuosituloraja (entinen B-vaihtoehto). Freelanceverokortteja ja tulorajattomia sivutuloverokortteja ei voi enää saada.

Kun verokortissa on tuloraja, ennakonpidätys toimitetaan ennakonpidätysprosentin mukaan tulorajaan saakka. Jos tuloraja ylittyy, käytetään lisäprosenttia.

Työntekijän ei tarvitse esittää työnantajalle verokorttia, jos työnantaja on saanut ennakonpidätystiedot Verohallinnosta sähköisesti.

Työnantajan on tehtävä suorasiirtopyyntö ennakonpidätystiedoista viimeistään 31.1.2019 toimittamalla Verohallinnolle pyyntötiedosto, jossa on yksilöidyt tiedot työntekijöistä, jotka ovat työnantajan palveluksessa ja joiden ennakonpidätystietoja työnantaja tarvitsee.

Työnantajan on informoitava työntekijöilleen seuraavat asiat:

  • työnantaja saa ennakonpidätystiedot Verohallinnolta sähköisesti
  • miten työnantaja pyytää työntekijältä verokorttia, jos ei ole saanut sitä sähköisesti

Muutosverokortti on aina esitettävä työnantajalle. Muutosverokortti voi olla myös työntekijän itsensä OmaVerosta tulostama. Työntekijä voi edelleen korottaa verokorttinsa ennakonpidätysprosenttia eikä silloin tarvita erillistä muutosverokorttia, jos tulorajoihin ei tehdä muutosta.

Verokorttia ei tarvitse toimittaa alkuperäisenä työnantajalle, vaan verokortin tai sen kopion esittäminen riittää. Työntekijä voi käyttää samaa verokorttia usealle maksajalle samanaikaisesti. Hänen on itse huolehdittava, että verokorttiin merkitty tuloraja ei ylity. Jos tuloraja ylittyy, palkansaajan on haettava muutosverokortti.

Maksajan ei tarvitse enää palauttaa verokorttia työsuhteen päättyessä eikä verokorttiin tai erilliselle liitteelle ei tarvitse enää merkitä verokortin voimassaoloaikana maksettuja palkkoja.

Vuoden 2019 verokortit postitetaan asiakkaille joulu-tammikuun aikana. Peruslaskennan verokortit tulevat voimaan 1.2.2019. Tammikuussa 2019 käytetään vielä samaa valintaa verokortin tulorajan osalta, kun on ollut voimassa joulukuussa 2018. Jos työntekijä on esittänyt muutosverokortin vuodelle 2019, käytetään muutosverokortin tulorajaa.

Ennakonpidätys on toimitettava 60 % suuruisena, jos työnantaja ei ole saanut ennakonpidätystietoja suorasiirrossa eikä työntekijä ole toimittanut minkäänlaista verokorttia.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Myynnin puh. 010 756 4500. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@azets.com. 

Haluatko kuulla lisää palveluistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin.

Hyväksyn tietosuojakäytännöt. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.