Ulkoistettu HR asiantuntija keskustelee asikkaan kanssa
 
 
 

Ulkoistettu HR yrityksellesi

Ulkoistettu HR-palvelumme varmistaa, että yrityksesi henkilöstöasiat hoidetaan sujuvasti ja asiantuntemuksella, ja sinä voit keskittyä omaan liiketoimintaasi.

Jätä yhteydenottopyyntö

 

Ulkoistettu HR on joustava ratkaisu yrityksesi HR-tarpeisiin

Ulkoistettava HR-kokonaisuus sovitaan yhdessä - löydämme sinulle ratkaisun, joka sopii yrityksesi tilanteeseen parhaiten: joskus ratkaisu on täysipäiväinen tai osa-aikainen HR-ammattilainen, joskus tarpeen mukaan hyödynnettävä neuvontapalvelu tai vastuu yhdessä sovitusta HR:n asiakokonaisuudesta.

Tälläkin hetkellä lähes 40 yrityksen HR hoidetaan kokonaan tai osittain ulkoistettuna Azetsin HR-osaajien toimesta. Asiantuntijamme voi toimia esimerkiksi seuraavissa rooleissa:

Pääkäyttäjä: HR- tai työaikajärjestelmän ylläpito ja neuvonta

Palkanlaskennan yhteyshenkilö: Palkanlaskentaan tarvittavan materiaalin kokoaminen, tarkistus ja toimittaminen palkanlaskennan kumppanille. Toteutamme myös palkanlaskentaan liittyvien prosessien kehittämistä.

Koulutuskoordinaattori: muun muassa koulutusten organisointi, yhteistyökumppaneiden kartoitus, koulutustilaisuuksien järjestely, yhteenveto palautteista, oppisopimukset, oppilaitosyhteistyö

HR-osaaja (henkilöstöpäällikkö, HR-koordinaattori), esimerkiksi:

 • esimiesten ja henkilöstön neuvonta
 • työhyvinvointi
 • kehityskeskustelukäytännöt
 • irtisanomistilanteet
 • rekrytointiasiat
 • johtoryhmätyöskentely
 • osaamisen kehittäminen ja koulutukset
 • päivittäiset työsuhdeasiat, työsuhde-edut, työterveyspalvelut, työaikakysymykset
 • henkilöstökäsikirjan tms. materiaalien laatiminen

Hyvinvointia tukeva kulttuuri ja käytännöt

 • Työn ja vapaa-ajan tasapaino
 • Työsuojelutarkastukseen varautuminen
 • Sopiva työterveyshuolto- tai eläkeyhtiökumppani
 • Esimiestyön ja johtamisen kehittäminen

Miten voisimme parhaalla tavalla tukea työntekijöidemme jaksamista ja hyvinvointia?

HR-asiantuntija vastaa:

”Työhyvinvoinnin kokonaisuuteen vaikuttavat monet tekijät. Hyvinvointi ei välttämättä maksa rahaa, vaan syntyy myös hyvän yhteisön ja esimiestyön vaikutuksista. Vaikka jokainen yksilö on viime kädessä itse vastuussa hyvinvoinnistaan, yrityksenne voi kannustaa ja tukea työntekijöitänne pitämään huolta terveydestä ja työkyvystä. Esimerkiksi työterveyshuollon kumppanin valinnalla on merkitystä, samoin mitä etuja tarjotaan. Työhyvinvoinnin keskiössä ovat myös motivaatio ja siihen vaikuttava työn merkityksellisyys." 

Sopimukset ja ohjeet

 • Työsopimus ja johtajasopimus
 • Työtodistus
 • Henkilöstökäsikirja
 • Autopolitiikka ja matkustusohje

 

Pitäisikö meidän noudattaa jotain työehtosopimusta? 

Legal Advisor vastaa:

”Jos alalla on niin sanottu yleissitova työehtosopimus, on kaikkien alalla toimivien työnantajien noudatettava sitä. Kaikki yleissitovat työehtosopimukset löytyvät Finlexistä. Alalla voi olla myös työehtosopimus, joka ei ole yleissitova. Työnantajan on noudatettava tällaista sopimusta, mikäli se kuuluu sopimuksen solmineeseen työnantajaliittoon. Tällaista työehtosopimusta kutsutaan normaalisitovaksi työehtosopimukseksi."   

Liikuntakeskus Hukka saa tukea ulkoistetulta HR-ammattilaiselta

Liikuntakeskus Hukka on oululainen perheyritys, joka tarjoaa kattavia liikuntapalveluita jäsenilleen Oulun alueella. Voimakkaan kasvun seurauksena yrityksessä koettiin tarpeelliseksi lisätä henkilöstöjohtamisen osaamista: lisääntynyt kiire, esimiestyön paineet ja sisäisten prosessien tarve näkyivät jokapäiväisessä työssä. Toisaalta vaakakupissa painoivat hyvän henkilöstöjohtamisen tarpeellisuus kilpailukyvyn ylläpitämiseen ja kasvun tukemiseen, toisaalta kustannustietoisuus HR-johtajan palkkaamisen osalta.  

Hukka valitsi kumppanikseen Azetsin, ja yhteistyöhön lähdettiin kartoittamalla henkilöstöjohtamisen nykytilanne ja kehitystarpeet. Kartoituksen perusteella lähdettiin yhdessä kehittämään mm. mittaristoa ja johtamisen tapaa. Konkreettinen lopputulema kartoituksesta oli henkilöstökäsikirja, joka toi yhtenäisen ohjeistuksen yleisimpiin kysymyksiin. Lisäksi esimiehet saivat tuekseen rakentamisvaiheessa ammattimaisen ja verkostoituneen henkilöstöjohtajan, jonka yhteyksien kautta saatiin tukea useisiin käytännön toimenpiteisiin. Nyt yrityksen siirryttyä ylläpitovaiheeseen Azetsin HR-ammattilainen tai työsuhdejuristi ovat puhelinsoiton tai meilin päässä, ja auttavat tarvittaessa. Ongelmat ratkaistaan nopeasti, ja Azetsin kautta on mahdollisuus saada laajempaakin tukea kehittämistyöhön.

Liikuntakeskus Hukka logo

 

Jätä yhteydenottopyyntö

Kyllä kiitos haluan, että käsittelette yhteydenottopyyntöni. Hyväksyn, että Azets vastaanottaa ja tallentaa yhteystietoni Azetsin tietosuojakäytännön mukaisesti.

Kyllä. Haluan saada Azetsilta uutiskirjeen, tietoa palveluista, kutsuja tapahtumiin ja webinaareihin. Voin milloin tahansa muokata tilauksiani tai perua viestit.