Startup-palvelumallilla tukea yrityksen kasvuun

Taloushallinto | 29.01.2019

Kirjoittaja Juha Junnila

Kansainvälinen startup- ja teknologiatapahtuma Slush järjestettiin jälleen joulukuun alussa Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumaan osallistui 3100 yritystä ja 1800 sijoittajaa, noin 130 eri kansallisuutta sekä yleisöä, yrittäjiä, sijoittajia, tutkijoita ja peräti 450 johtoryhmätason johtajaa suurista kansainvälisistä yrityksistä. Slushin keskeinen tunnusluku onkin startup-yhtiöiden ja rahoittajien suhde. Vuonna 2018 luku oli 1800/3100 eli sijoittajia löytyi lähes joka toiselle yritykselle. Slushin avulla löydetään kenties seuraavat menestystarinat. Nouseeko Slush -tapahtumasta vielä Helsinkiin uusi suomalaistaustainen ”yksisarvinen”? Yksisarvinen (englanniksi unicorn) tarkoittaa nopean kasvun startup-yritystä, jonka arvoksi pörssilistautumisessa tai yrityskaupassa on miljardi dollaria tai enemmän.

Helsingin Marian sairaalan korttelia Mechelininkadun kainalossa odottaa mittava mullistus. Alueella jo toimivan Maria 01 -kasvuyrityskeskuksen on määrä laajentua lähiaikoina huomattavasti. Helsingin kaupungin tavoitteena on viisinkertaistaa nykyiset 800 työpaikka 4000:een. ”Teemme kaikkemme sen eteen, että Helsinki olisi maailman parhaita paikkoja startup- ja kasvukeskustoiminnalle ja samalla houkutteleva osaamiskeskittymä yrityksille ja osaajille”, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori Helsingin Sanomien artikkelissa.

Vastaamme startup-yritysten taloushallinnon tarpeisiin

Suomen markkinat ovat startup-yhtiölle lähtökohtaisesti liian pienet ja tämä on yksi merkittävä rajoittava tekijä aloittavan teknologiastartup-yhtiön menestykselle. Usein startup-yritys perustetaan toimimaan suoraan globaaliksi toimijaksi kansainvälisille markkinoille. Innovatiiviset visionäärit ja startup-yrittäjät ovat teknologiasuuntautuneita ja vaativat taloushallintopalveluiden tuottajalta tehokkaasti toimivia sähköisiä taloushallinto-ohjelmistoja ja raportointiratkaisuja. Azetsin palvelut vastaavat tähän haasteeseen tarjoamalla asiakkaalle tehokkaat ja kehittyneet pilvipalveluohjelmistojen automaation, ohjelmistorobotiikan, analytiikan hyödyntämisen ja raportoinnin dashboard -näkymät.

Usein näiden yhtiöiden kansainväliset osakkaat, rahoittajat, enkelisijoittajat ovat esimerkiksi Hong Kongissa tai Lontoo City:ssä toimivia pääomasijoittajia. Ne voivat myös olla varakkaita yhdysvaltalaisia yksityishenkilöitä tai vakiintuneita alalla jo pitkään toimineita teknologia yrityksiä Saksasta tai sveitsiläisiä tutkimussäätiöitä. Teknologiastartup -yritysten kansainvälistyminen lisää vaatimuksia myös englanninkielisten taloushallintopalveluiden tuottamiseen ja raportointiin. Erityisesti startup-yhtiöille suunnitellulla Azets startup -palvelumallilla vastataan ammattimaisesti kansainvälistyvien ja kasvavien teknologiastartup-yritysten vaativien taloushallinto palveluiden kysyntään.

Azetsin startup -palvelumallilla yrityksen päivittäistä taloushallintoa hoitaa asiakaskohtaisesti mukautettu englanninkielinen service desk -palvelutiimi. Vaativimmissa asioissa ja raportoinnissa asiakasta koordinoi taloushallinnon erikoisammattitutkinnon suorittanut Business Advisor. Palvelumallilla yhdistellään asiakkaan tarpeiden mukaan laajan valikoiman Azets -yhtiöiden tarjoamia palveluita. Palvelussa otetaan huomioon teknologisesti innovatiivisen startup-yhtiön sidosryhmä ja elinkaaren palvelutarpeet ja usein myös yllättävätkin palvelutarpeet kuten esimerkiksi kansainvälisten sijoittajien vaatimuksesta tilinpäätöksen IFRS -konversio tai yhtiön listautuminen arvopaperipörssiin. Azets -konsernilla on tarjota toimivia ratkaisuja yritysten nopeaan kansainvälistymiseen esimerkiksi Azets konserniin kuuluvan brittiläisen Blick Rothenberg -yhtiöiden konsultointipalveluiden avulla.

Azetsin service desk -palvelutiimin tarjoaman erinomaisen asiakaskokemuksen lisäksi yrittäjä huomaa palveluiden tarjoavan hyödyllisiä konsultoinnin ja raportoinnin ratkaisuja. Lisäksi se mahdollistaa ainutlaatuisia globaaleja business -tilaisuuksia, auttaa yhtiön liiketoiminnan kehittämisessä globaaliin kasvuun ja menestykseen ja toteuttaa asiakkaan unelmia – ”miljardin dollarin yksisarviseksi”.

Kirjoittajasta Juha Junnila

Financial Controller Azets