Monipuoliset mahdollisuudet HR-ammattilaisille

HR | 10.01.2018

Kirjoittaja Hanna Karhu

Azetsin HR-palvelut kattavat koko henkilöstöhallinnon laajan skaalan sekä mahdollistavat mielekkäät ja osaamista kehittävät urapolut erilaisille HR-ammattilaisille. Tarjoamme kokonaisvaltaista HR-näkökulmaa sekä erityisosaamista työsuhdejuridiikassa, palkitsemisessa, rekrytoinnissa, HR:n toimintamallien ja prosessien uudistamisessa sekä johtamisen, esimiestyön ja yrityskulttuurin kehittämisessä.

HR-kenttä laajeneekin jatkuvasti ja uusille urille siirtymiseen on lähes rajattomasti vaihtoehtoja. Oletko pohtinut HR-urasi seuraavaa askelta? HR-ammattilaisemme valottavat omia urapolkujaan sekä kertovat, millaista maustetta Azets on antanut kokeneiden HR-konkareiden työhön.

HR-kentän moniosaaja

Marjan 1,5 vuoden Azets-matkaan on mahtunut useampi toimiala ja asiakasprojekti. Ensimmäiset puoli vuotta Marja toimi kahden eri asiakkuuden parissa, joiden jälkeen hän siirtyi Azetsin kautta kokopäiväisesti hyvinvointi- ja liikuntapalveluita tarjoavan organisaation henkilöstöpäälliköksi. HR-kokonaisuuksien luotsaaminen vauhdikkaalla toimialalla takaa sen, että Marjan työpöydältä löytyy tällä hetkellä hyvin vaihtelevia tehtäviä ja toimintatapojen yhtenäistämiseen liittyviä kehitysprojekteja.

Ennen Azetsia Marja toimi rekrytoijana ja useamman eri organisaation henkilöstöpäällikkönä. Azetsin kautta työskentely oli hänelle täysin uusi konsepti. ”En ollut aiemmin tullut ajatelleeksi, että voisin tehdä HR-töitä tällä tavalla. Kiinnostuinkin Azetsin toimintamallista ja erilaisista HR-mahdollisuuksista. Hyppäsin uuteen haasteeseen ja päätös oli todellakin oikea! Olen tykännyt työstä ja Azetsin yhteisöstä paljon”, Marja kertoo. 

Talenttien metsästäjä

Joakim on psykologi ja kokenut rekrytoinnin ammattilainen, jonka HR-polku lähti liikkeelle konsultoinnista ja organisaatiotutkimuksista. Henkilöarviointi ja rekrytointi astuivat pian kuvioihin mukaan. Azetsilla Joakim aloitti reilu vuosi sitten roolissa, jossa yhdistyvät hänen pitkän linjan osaamisensa henkilöarviointien, rekrytointien ja myynnin parista.

”Toteutan asiakkaillemme asiantuntija- ja johtotason henkilöarviointeja. Teen rekrytointeja sekä osa-alueittain että avaimet käteen –periaatteella, jolloin prosessiin kuuluvat kaikki rekrytoinnin osa-alueet sourcingista kontaktointiin, kandidaattien haastatteluun, hakijaviestintään ja henkilöarviointeihin asti. Lisäksi olen mukana henkilöstön kehittämiseen liittyvissä projekteissa. Myyntiroolin ansiosta pääsen tekemään monipuolista työtä erilaisten asiakkaiden ja toimialojen parissa”, Joakim avaa monipuolista rooliaan. 

HRIT-projektien vetäjä

Mariannella on yli 20 vuoden kokemus HR-, koulutus- ja järjestelmämaailmasta. Uransa alkupuolella hän koulutti paljon käyttäjiä erilaisiin järjestelmiin ja kiinnostus HRIT-asioihin onkin kulkenut matkassa mukana koko uran ajan. Azetsilla Marianne on työskennellyt kolme vuotta, joista kaksi enimmäistä hän toimi täysipäiväisesti asiakkaan projektipäällikkönä. Tällä hetkellä Marianne työskentelee järjestelmän käyttöönottoon liittyvässä konsultointiprojektissa sekä on vastuussa ison asiakkuuden kattavasta HR-ulkoistuksesta.

”HR-järjestelmän uusiminen on monissa organisaatioissa nyt pinnalla. Projektipäällikön tehtävissä on tärkeää ymmärtää HR isossa kuvassa sekä pureutua perusteellisesti asiakkaan tarpeisiin. Yhteistyö eri sidosryhmien ja järjestelmien toimittajien kanssa tekee työstä vaihtelevaa ja mielenkiintoista”, Marianne kertoo. Ulkoistusasiakkaan projektipäällikkönä Marianne huolehtii siitä, että asiakkaan kaikki HR:n palaset operatiivisesta HR:stä rekrytointiin, koulutuksiin, osaamisen hallintaan ja palkkapalveluihin loksahtavat kohdilleen. Asiakkaalle räätälöidään uudet toimintatavat ja heille rakennetaan HR-, palkka- ja työajanseurantajärjestelmät tarpeiden mukaan.

Eväitä ammatilliseen kehittymiseen

Marja on asiakkaalla toimiessaan hyödyntänyt aktiivisesti Azetsin taustatukea ja monipuolisia kehittymismahdollisuuksia. Kollegaverkoston kautta on ollut hyvä tilaisuus sparrailla erilaisiin HR-aiheisiin liittyen ja saada esimerkiksi lakiasioissa tukea Azetsin työsuhdejuristeilta. ”Usein henkilöstöpäällikkö tekee työtä aika yksin. Azetsin kautta työskentely on tarjonnut hyvän sosiaalisen ulottuvuuden sekä erinomaiset kehittymis- ja kouluttautumismahdollisuudet”, Marja nostaa esiin. Monipuolisuus ja vaihtelevuus vievätkin ammatillista kehittymistä seuraavalle tasolle. ”Meillä on paljon erilaisia rooleja, osaajia ja mahdollisuuksia. Azets on HR-ammattilaiselle kuin karkkikauppa – meiltä löytyy ihan kaikkea”, hän naurahtaa.

Monipuolinen palvelutarjonta ja yhdessä tekemisen kulttuuri ovat jääneet myös Joakimille Azetsista mieleen. ”Meillä on kivenkovaa HR-osaamista, joka tuottaa lisäarvoa asiakkaille ja omalle ammattitaidolle. Teemme työtä tiiminä, jolloin jokainen pääsee aidosti hyödyntämään omaa erityisosaamistaan ja oppimaan samalla uutta”, Joakim korostaa. Henkilöarvioinnin ammattilaiselle on ollut lisäksi tärkeää, että käytössä ovat modernit arviointityökalut ja työn organisoiminen hoituu Azetsilla näppärästi. ”Azetsilla työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen on onnistunut tehokkaasti. Myös toimiston keskeinen sijainti helpottaa arkea ja kävelymatkan päässä olevat lounasvaihtoehdot eivät ihan heti lopu kesken”, hän vinkkaa.

Mariannelle Azets mahdollisti oman osaamisen laajentamisen toimialarajat ylittävällä tavalla. ”Tässä työssä innostava ydin on se, että näkee paljon erilaisia yrityksiä ja toimialoja. Azetsilla pystyy ammentamaan kaikkea sitä, mitä on oppinut HR-työuransa aikana. Meiltä löytyy aina vastauksia, jos itselle tulee jossain asiassa tänka på”, hän kuvailee. Uudistamis- ja kehittämishenkisestä työyhteisöstä saa virtaa omaan tekemiseen. ”Työ meillä on aidosti hauskaa ja innostavaa. Olen moneen kertaan miettinyt, miten ihanaa on olla ympäristössä, jossa on saman henkisiä ja kehittämishaluisia ammattilaisia ympärillä”, Marianne kiittelee.

Aika uusille HR-haasteille?

Oletko kiinnostunut laajentamaan osaamistasi ja liittymään osaksi innostunutta HR-yhteisöämme? Etsimme parhaillaan Marjalle, Joakimille, Mariannelle ja muille rautaisille HR-ammattilaisillemme kollegoita.

Tutustu työmahdollisuuksiimme tarkemmin ja jätä hakemuksesi urasivujemme kautta.

Kirjoittajasta Hanna Karhu

HR Advisor, Azets