HR-osaajana asiakkaalla

HR | 29.09.2017

Kirjoittaja Eeva-Leena Laine

Azetsin HR-osaajia työskentelee useissa asiakasyrityksissämme ns.  vuokrapalveluna. Tässä blogissa kerromme Minnan työstä.

HR-osaajamme Minna työskentelee ICT-alan asiakkaallamme HR Business Partnerin roolissa. Asiakasyritys on kansainvälinen organisaatio ja Minna työskentelee osana yrityksen globaalia HR Business Partner -tiimiä. Minna on yrityksen ainoa HR-henkilö Suomessa ja Business Partnerin tehtävien lisäksi hän toimii myös ulkoistetun palkanlaskennan yhteyshenkilön roolissa.

”Asiakas sai kätevästi sekä palkkahallinnosta vastaavan osaajan, että HR Business Partnerin  ”samassa paketissa”, kun pystyin ottamaan kopin HR-tehtävien lisäksi myös palkka-asioista taustani vuoksi. Olen aikaisemmassa työelämässä työskennellyt mm. palkanlaskennan tiimiesimiehenä”, Minna kertoo.

Nykyisellä asiakkaalla Minna on työskennellyt pian vuoden ajan ja tänä aikana hän on pistänyt hihat heilumaan monellakin HR:n osa-alueella.

”Kun aloitin yrityksessä, totesin nopeasti että yrityksessä on moni asia todella hyvin ja henkilöstöasioita oltiin jo aikaisemmin hoidettu ammattimaisesti. Mutta toki huomasin myös asioita, joita kannattaisi kehittää”, Minna kertoo.

Työterveyshuollon sopimus syyniin – tehot irti työterveyshuollosta

Yksi näistä asioista oli työterveyshuollon kustannusten jakaantuminen ja työterveyshuollon palvelusopimus. Minna huomasi, että yrityksen työterveyshuolto ja sen palvelusopimus eivät tukeneet kaikilta osin henkilöstön hyvinvointia ja niinpä hän aloitti tiiviin yhteistyön työterveyshuollon kanssa. ”Yksi ensimmäisistä tehtävistäni oli, että kävin läpi työterveyshuoltosopimuksen, jota tarkennettiin ja järkevöitettiin siten, että se tukee henkilöstön hyvinvointia entistäkin paremmin painottuen ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon. Tiivistin myös työterveystiimin ja HR:n yhteistyötä niin, että saamme nyt entistä enemmän irti työterveyshuollon palveluista ja toimintaa seurataan systemaattisesti”, Minna kertoo.

Tiivistetystä yhteistyöstä työterveyshuollon kanssa syntyi tuloksena henkilöstön hyvinvointiohjelma ja hyvinvoinnin vuosikello. Hyvinvointiohjelma pitää sisällään erilaisia toimenpiteitä yksilöllisistä poluista ryhmämuotoisiin hyvinvointivalmennuksiin ja kaikille avoimiin luentoihin. Henkilöstöä pyritään ohjaamaan ja valmentamaan mm. unen, palautumisen ja ravitsemuksen merkityksestä hyvinvointiin. Osa hyvinvointiohjelman kuluista katetaan ulkopuolisella rahoituksella, jota Minna osasi kokeneena HR-ammattilaisena hakea.

”Muutin hyvinvointiohjelmasta saatavat hyödyt euroiksi, jonka myötä johto oli helppo saada sitoutumaan ohjelmaan. Ohjelmalle on asetettu mittarit, joita seurataan kuukausittain”, Minna kertoo.

HR-osaajalta vaaditaan vahvaa ammattitaitoa ja sosiaalista pelisilmää

Hyvinvointiohjelma on yksi esimerkki Minnan aikaansaannoksista asiakkaalla. Erilaisten strategisten hankkeiden, esimiestyön kehittämisohjelman ja hyvinvointiohjelman kaltaisten kehittämisohjelmien rinnalla Minna hoitaa kaikki päivittäiset isot ja pienet HR-asiat, toimii esimiesten tukena HR-asioissa sekä huolehtii, että kaikki HR-prosessit ja käytännöt pyörivät asiaan kuuluvalla tavalla. Minna kokee päässeensä nopeasti mukaan osaksi asiakasyritystä ja lunastaneensa paikkansa johdon strategisena kumppanina ja esimiesten tukijana.

”HR-osaajalla on oltava monipuolista osaamista, sosiaalista pelisilmää, rohkeutta viedä omia kehitysajatuksiaan eteenpäin organisaatiossa sekä taitoa toteuttaa hankkeet asiakasyritykseen sopivalla tavalla”, Minna toteaa.

Verkostoissa on voimaa – Azetsin taustatuki

Globaali HR Business Partnereiden tiimi toimii tukena yritystä koskevissa asioissa, mutta Suomen osalta Minna toimii asiakasyrityksessä yksin HR-henkilönä. Minnan mukaan Azetsin taustaverkostosta on ollut valtava apu hänelle ja myös asiakasyritys on hyötynyt siitä. ”Monesti olen soittanut esimerkiksi Azetsin omalle työsuhdejuristille ja kysynyt juridista näkökulmaa asian hoitamiseen. Olen saanut vastauksen nopeasti ja päässyt asiassa asiakkaan kanssa eteenpäin.”

Minnan toimeksianto nykyisellä asiakkaalla jatkuu toistaiseksi. Hyvä niin, sillä Minnalla on monta rautaa tulessa ja hän näyttää siltä, että hän todella nauttii työstään asiakkaalla.

HR-palvelumme avulla löydät yrityksesi tarpeeseen sopivan ratkaisun.

  • HR-osaajapalvelu: Saat ammattilaisen avuksesi joustavasti vuokrapalveluna. Rooli, tehtävien sisältö ja laajuus sekä toimeksiannon kesto määritellään tarpeesi mukaan. Saat resurssin käyttöösi nopeasti myös erityistilanteisiin: sijaiseksi, projektiresurssiksi, kehittämistehtävään sekä muutostilanteisiin.
  • HR-ulkoistuspalvelu: Voit ulkoistaa yrityksesi HR- ja työsuhdeasiat ulkoistuspalvelutiimillemme kokonaan tai osittain. Ratkaisemme kanssasi päivittäisiä henkilöstöön liittyviä kysymyksiä ja toimimme kokonaisvaltaisesti yrityksesi kumppanina HR-asioissa.

Kehitämme modernilla otteella sinulle parhaat, liiketoimintaasi tukevat ja kustannustehokkaat ratkaisut HR-asioiden hoitamiseen yrityksessäsi.

Kirjoittajasta Eeva-Leena Laine

HR Advisor, Azets