Ensimmäiset sata päivää osana Azetsia (Prego)

Azets Life | 17.04.2018

Kirjoittaja Nora Ojala

Kevät on voimalla läsnä ja uusi alku kaikuu monessa organisaatiossa. Niin meilläkin. Olemme Prego-tiimin kanssa olleet nyt reilut 100 päivää osa Azets-perhettä. Miltä uusi alku tuntuu? Hyvältä, turhauttavalta, haparoivalta ja luottavaiselta. On hienoa saada kokea olevansa odotettu. Sen tunteen uudet kollegamme ovat meille luoneet monin eri tavoin. Samalla on syntynyt paljon odotuksia, joista osaan on jo vastattukin, osan vastauksista ollen vielä kaukana. On mainiota, että meitä rohkaistaan olemaan vahvasti sitä mitä olemme: innostuvia, toimeen tarttuvia, kyseenalaistavia, arkijärkisiä ja asiakkaisiin uskovia. Eikö oikea tapa mitata yrityskaupan onnistumista olekin se, että mukauttamisen sijaan uutta yhteisöä rohkaistaan olemaan yhä voimallisemmin sitä, mitä he luontaisesti ovat?

Tullessamme Azets-perheeseen olemme liittyneet osaksi vielä pientä konsultointi-yhteisöä, jolta odotetaan suuria kasvun askelia. Samalla työmme on raivata ja vavisuttaa rakenteita ja toimintamalleja niin, että ne mahdollistavat sujuvan ja yhä laajenevan asiantuntijatyön. Se on työlästä. Ja tärkeää. Samalla pääsemme siihen realiteettiin, jossa iso osa asiakaskuntaamme elää. ”Miten sulla sujuu matkalaskujärjestelmän kanssa?”, kysyy coachattavani virnistellen, ja on niin oikeassa. Oma johtajuuden tutkimusmatka saa myös uuden ulottuvuuden rakentaessamme uutta tiimiä ja uutta identiteettiä keskelle useiden kulttuurien kokonaisuutta – onhan Azets rakentunut vuosien varrella kymmenien yrityskauppojen myötä.

Uusi suuri – paljon havaintokenttäämme suurempi – maanlaajuinen ja kansainvälinen organisaatio tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia, jos vain haluamme tarttua niihin. Haluamme, uskallamme, ehdimme. Alkanut vuosi on ollut ennen kaikkea tarina ajanhallinnasta ja sen mahdottomuudesta. Pettymys omaan kyvyttömyyteen olla mukana kaikessa tärkeässä raastaa viikoittain. Tasapainottelu tekemisen, jakamisen ja luottamisen välillä tekee nöyräksi. Ainakaan ei ole pelkoa, että kuvittelisi olevansa perillä!

Toivottavasti sinun kevääsi on sujunut hyvin ja organisaatiosi on saanut kokea onnistumisia. Meidän työmme tärkein mittari on se, että asiakkaamme onnistuvat, ja että heidän yhteisönsä menestyvät. Olemme saaneet kevään aikana rakentaa uutta ja tähytä tulevaisuuteen strategiprosesseja sparratessamme, ihailla rohkeutta tukiessamme organisaatioita johtamisen ja rakenteiden uudelleenmuotoilussa, vaikuttua nähdessämme esimiesoivalluksia valmennuksissa ja coachingprosesseissa, kannustaa sinnikkyyteen organisaatiokulttuurin kehityshankkeissa, ja rohkaista uuteen työsuhteen murrosvaiheissa outplacement-työssämme.

Työmme muuttuu ja muovautuu, mutta sen ydin pysyy: Me tuemme kasvua ja kehitystä – kaikilla tasoilla ja kaikissa merkityksissä. Uskomme, että oikein tukien päästään huimiin suorituksiin. Uskotko sinä?

 

Kirjoittajasta Nora Ojala

Senior Manager, Consulting, Azets. Nora on toiminut johtamisen ja johtoryhmätyön kehittäjänä viimeisen 15 vuoden ajan, toimien samanaikaisesti esimies- ja liiketoimintavastuutehtävissä. Noran osaamisalueita ovat myös organisaatiokulttuurin uudistaminen sekä muutoksen johtaminen. Johtamisen ja johtoryhmätyön kehittäminen, organisaatiokulttuurin uudistaminen, muutoksen johtaminen.