Työyhteisö­sovittelu palauttaa rauhan

HR | 08.12.2016

Kirjoittaja Azets Finland

”Ihmiset, työpaikat, yrityskulttuurit ja johtamistavat ovat erilaisia. Riidat ilmenevät usein puhumattomuutena, ennakkoasenteina, leiriytymisenä ja valtataisteluina”

Virvo Oy:n palvelutarjonnasta löytyy laajalti osaamista ja kokemusta työelämän eri tilanteisiin ja niiden ratkaisemiseen, yksi näistä palveluista on työyhteisösovittelu. Työyhteisön riitatilanteet ovat salakavalia ja kalliita. Ulkopuolinen sovittelija on usein paras vaihtoehto työpaikan tulehtuneeseen ilmapiiriin: hän mahdollistaa vuorovaikutuksen ja sovinnon puolueettomasti. Työyhteisösovittelussa puututaan konfliktitilanteisiin ja sovittelun menetelmin korjataan vaurioituneita suhteita työpaikalla. Sovitteluasiantuntijamme Minna Kajanne ja Leena Rautiainen olivat Ekonomi-lehden haastateltavana aiheesta.

”Senior HR Coach Minna Kajanteen mukaan työpaikoilla tyydytään liian usein purkkapaikkailuun: ongelmia siirretään, niistä vaietaan tai keksitään tilapäisiä hätäratkaisuja.

Jos ristiriidat viskataan maton alle, mattoon kompastuu jokainen. Joskus ajatellaan tilanteen rauhoittuvan lomien aikana. Ihmiset eivät kuitenkaan muutu, ja loman jälkeen riita on samassa pisteessä kuin ennenkin.

Mielipahakertymä kasvaa, kun asioita lykätään, lisää Senior Advisor Leena Rautiainen, joka Kajanteen tavoin työskentelee konsultointipalveluyritys Virvo Oy:ssä. Molemmilla on kokemusta työyhteisösovitteluista eri toimialoilla.”

Lue koko juttu ekonomilehti.fi:ssä ja tutustu työyhteisösovittelun ratkaisuihin ja hyötyihin.

Minna Kajanne
Minna on taustaltaan kokenut esimies, rekrytoija sekä valmentaja. Hän on toiminut pitkään eri yritysten henkilöstöpäällikkönä ja tekee nyt esimiesvalmennuksia, työyhteisösovitteluja sekä Outplacement-valmennuksia yksilöille ja ryhmille. Minna on vahva sparraaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja, jolla on vahva ammattitaito koko työsuhteen elinkaaren osalta.

Kirjoittajasta Azets Finland

Azets on talous-, palkka-, HR- ja neuvonantopalveluja sekä niitä tukevia teknologiaratkaisuja tarjoava yritys, joka palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti niin digitaalisesti kuin paikallisesti.